Salonul International de Carte de la Paris

Salonul de carte de la Paris

 

 

Din partea ICR, directorul si directorul adjunct al ICR Paris, Alexandru Dobrescu si Ramona Calin, se ocupa nemijlocit de organizare, in coordonarea vicepresedintelui Horia Garbea si a directorului general Stefan Popescu.

Intrucat exista interes pentru modul in care se desfasoara organizarea, Biroul de Presa al ICR face urmatoarele precizari:

Pregatirile pentru participarea Romaniei la Salonul de Carte de la Paris sunt in grafic si inainteaza conform proiectului. Asa cum s-a comunicat, organizatorii francezi au transmis lista invitatilor, pe care au stabilit-o, in luna martie 2012, impreuna cu fosta conducere a ICR. In vederea unei reprezentari mai ample si mai substantiale a autorilor romani, Ministerul Culturii din Romania a facut cunoscuta lista propriilor invitati, iar ICR a publicat, de asemenea, lista invitatilor sai. Totodata, ICR a invitat autorii romani rezidenti in Franta sa participe la Salon, dar si asociatiile de editori si universitatile din tara. 

A inceput procesul de preluare a volumelor care vor fi prezentate la standul Romaniei, care se afla in curs de realizare sub conducerea designerului francez Phillipe Guillet. Consilierul de imagine al Institutului Cultural Roman este arhitecta Anda Stefan. Compania care asigura constructia efectiva a standului Romaniei este ReedExpo, dar unele elemente vor fi realizate in comuna Valenii Somcutei din Maramures de creatori populari. Pentru inchirierea standului Romaniei, de 400 mp, Institutul Cultural Roman a deblocat 130 000 de euro. 

Partenerul ICR pentru alimentarea standului Romaniei cu publicatii este libraria Carturesti. Vor fi expuse atat carti romanesti in limba franceza si romana, cat si carti ale unor autori romani aparute in Franta in ultimii ani.

 

Cu ocazia Salonului Cartii din Paris va avea loc si o ceremonie de semnare a unui parteneriat global intre ICR si Institutul Francez. 

Bugetul ICR pentru Salonul Cartii de la Paris se ridica la aproximativ 700 000 de euro. 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.