Șah: Liviu-Dieter Nisipeanu, pe locul 2 la Dortmund, după 4 runde

blank

saah Marele maestru român Liviu-Dieter Nisipeanu, care din 2014 reprezintă Germania, se află pe locul doi în turneul de șah de la Dortmund, cu 3 puncte, după 4 runde.

În runda a patra a celui mai puternic turneu din Germania, care se află la ediția a 43-a, remiza dintre Liviu-Dieter Nisipeanu, cu piesele negre, și rusul Ian Nepomniaci a fost consemnată la finalul unei partide maraton, cu 75 de mutări, în care s-a jucat apărarea Caro-Kann.

Pe primul loc în clasamentul provizoriu se află rusul Vladimir Kramnik, tot cu 3 puncte. Pe locurile următoare figurează Fabiano Caruana (SUA) 2,5 puncte, Arkadij Naiditsch (Germania) cu 2 puncte, Hou Yifan (China) campioana mondială la feminin, rusul Ian Nepomniaci și Wesley So (SUA), fiecare cu câte 1,5 puncte, ultimul loc fiind ocupat de germanul Georg Meier cu 1 punct.

Joi 2 iulie este zi de pauză pentru cei opt jucători, iar vineri 3 iulie, Liviu-Dieter Nisipeanu va juca, în runda a cincea, cu piesele albe, adversar fiind Georg Meier.

Liviu-Dieter Nisipeanu, născut la 1 august 1976, la Brașov, a început șahul la vârsta de 7 ani. În vara anului 2005, el a reușit cea mai mare performanță din cariera sa și din istoria șahului românesc, câștigarea medaliei de aur la Campionatul European care a avut loc în Polonia. Această performanță l-a propulsat pe locul 15 în ierarhia mondială cu un coeficient ELO de 2.707 puncte. În competiția de la Varșovia au fost la start 220 de participanți. Nisipeanu a obținut atunci 7 victorii și 6 remize, cu un rezultat foarte bun, de 10 puncte din 13 posibile.

Turneul de la Dortmund se termină pe 7 iulie.

AGERPRES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.