Șah: Cupa Mondială a ajuns în faza sferturilor de finală

imageResize (2) Cupa Mondială de șah, ediția 2015, competiție care are loc în perioada 10 septembrie – 5 octombrie, la Fairmont Hotel, din Baku (Azerbaidjan), a ajuns în faza sferturilor de finală, unde au mai rămas 8 jucători, din totalul celor 128 de sportivi aflați la start.

În această etapă a Cupei Mondiale, confruntările au loc între următoarele perechi: Peter Svidler (Rusia) — Wei Yi (China), Maxime Vachier-Lagrave (Franța) — Anish Giri (Olanda), Pavel Eljanov (Ucraina) — Hikaru Nakamura (SUA) și Șahriar Mamediarov (Azerbaidjan) — Serghei Kariakin (Rusia).

În primele partide din cadrul sferturilor de finală ale Cupei Mondiale au fost înregistrate următoarele rezultate: Peter Svidler—Wei Yi, Maxime Vachier-Lagrave — Anish Giri și Șahriar Mamediarov — Serghei Kariakin s-au terminat remiză, singura victorie fiind obținută de Pavel Eljanov (Ucraina) în fața lui Hikaru Nakamura (SUA).

Fiecare tur este format din două meciuri de câte 25 de minute. În caz de egalitate, se dispută alte 2 partide de câte 10 minute. În caz că egalitatea persistă, se trece la meciuri cu timpi și mai mici.

AGERPRES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.