S-a descoperit: Un pahar de vin rosu echivaleaza cu o ora de sport

S-a descoperit: Un pahar de vin rosu echivaleaza cu o ora de sport

pahar vin rosuDescoperirea facuta de o echipa de cercetatori canadieni ii va bucura pe cei care nu pot sa faca miscare. Concluzia studiului efectuat recent spune ca un pahar de vin rosu are acelasi impact asupra organismului ca o sesiune petrecuta in sala de sport.

Studiul axat pe beneficiile resveratrolului – un compus al strugurilor rosii – asupra sanatatii a fost efectuat de catre cercetatorii Universitatii Alberta din Canada. Acestia au descoperit ca resveratrolul imbunatateste forta musculara si ritmul cardiac. Conform liderului grupului de cercetatori, Jason Dyck, aceasta substanta le poate fi cu adevarat folositoare celor carora fizicul nu le permite sa faca sport, gratie efectelor pe care le produce in organismul uman. Modificarile pe care un singur pahar cu vin rosu le produce in organismul uman echivaleaza cu o ora petrecuta in sala de sport.

Atentie insa: cercetatorii adauga ca daca vrei sa-ti mentii conditia fizica si chiar sa o imbunatatesti nu trebuie sa consumi mai mult de un singur pahar de vin rosu pe zi. Toate celelalte pahare se vor transforma in calorii de care te vei chinui sa scapi facand cu adevarat miscare.

De-a lungul vremii s-au efectuat nenumarate studii ale beneficiilor pe care le aduce consumul vinului rosu. Nu mai este un secret pentru nimeni ca un singur pahar cu vin rosu pe zi diminueaza riscul aparitiei cancerului si a dementei, tine batranetea la distanta, ajuta la…

Articol integral si imagini la:
http://www.grasomega.ro/s-a-descoperit-un-pahar-de-vin-rosu-echivaleaza-cu-o-ora-de-sport/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.