Rugby: Spania, Argentina Jaguars, Namibia și România se confruntă în IRB Nations Cup 2015 din Capitală

irb Spania, Argentina Jaguars, Namibia și România se vor confrunta, în luna iunie, la București, pe Stadionul Național ”Arcul de Triumf”, în ediția 2015 a IRB Nations Cup, informează site-ul Federației Internaționale de Rugby citat de AGERPRES.

”Cu ocazia acestui turneu, naționala României va avea șansa să-și perfecționeze strategia de joc în perspectiva participării, în toamnă, la Cupa Mondială din Anglia, în timp ce jucători din reprezentativa Namibiei și selecționata Argentina Jaguars (echipa a doua a Argentinei — n.r.) vor putea demonstra că merită să fie incluși în loturile lor naționale, de asemenea participante la CM”, scrie World Rugby.

Namibia, campioana continentului african, face parte din Grupa C la Cupa Mondială, alături de Noua Zeelandă, Argentina, Tonga și Georgia, în timp ce România este în grupa D, alături de Franța, Italia, Irlanda și Canada.

Atât Namibia cât și Argentina Jaguars au participat, de-a lungul timpului, la mai multe ediții ale IRB Nations Cup, în timp ce Spania, adversară a României în Cupa Europeană a Națiunilor (CEN), va fi prezentă pentru prima dată la turneu.

Directorul de Competiții și Înaltă Performanță al IRB, Mark Egan, a declarat: “Acest turneu va juca un rol vital în pregătirea României și Namibiei pentru RWC 2015. Aceste țări sunt acum într-o etapă crucială, în finalizarea echipelor de joc cu care se vor prezenta la cea mai importantă competiție rugbystică mondială. Pe de altă parte, jucătorii Argentinei Jaguars vor putea demonstra că merită să fie luați în calcul în vederea selecționării la echipa națională, în timp ce Spania este în căutarea îmbunătățirii performanțelor obținute până acum în CEN. Turneul este pregătit la standarde foarte ridicate de către FRR și ne așteptăm un eveniment excelent la București, în iunie”.

Potrivit sursei citate, și președintele FRR, Haralambie Dumitraș, a apreciat organizarea turneului la București și a evidențiat importanța acestuia pentru ”stejari”.

“FRR apreciază oportunitatea de a găzdui turneul și în acest an și suntem siguri că toate echipele vor oferi un adevărat spectacol în luna iunie. Publicul român consideră IRB Nations Cup ca actul de deschidere pentru echipa noastră națională înainte de a călători la Cupa Mondială din Anglia, așa că suporterii sunt dornici de a vedea spectacol”, a spus Dumitraș.

Programul IRB Nations Cup:
Vineri, 12 iunie: Namibia vs. Argentina Jaguars (ora 17,00); România vs Spania (ora 20,00)
Miercuri, 17 iunie: Argentina Jaguars vs. Spania (17,00); România vs Namibia (20,00)
Duminică, 21 iunie: Spania vs. Namibia (17,00); România vs. Argentina Jaguars (20,00)

Anul trecut, turneul IRB Nations Cup, care s-a desfășurat tot la București, a fost câștigat de echipa a treia a Irlandei, Emerging Ireland.

Pe de altă parte, la sfârșitul lunii august, ”stejarii” vor mai avea două meciuri de pregătire la București, contra Kenyei și Tonga, iar pe pământ britanic, la început de septembrie, tricolorii vor da piept cu două echipe de club din Scoția, Edinburgh și Glasgow Warriors.

AGERPRES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.