România va găzdui Campionatele Europene de gimnastică artistică din 2017

blank

lari România va organiza Campionatele Europene de gimnastică artistică din 2017, a decis, vineri, la Lausanne, Comitetul Executiv al Uniunii Europene de Gimnastică (UEG), potrivit unei postări făcute pe Facebook de purtătorul de cuvânt al Federației Române de Gimnastică, Emanuel Fântâneanu.

Potrivit site-ului forului continental, pentru Europenele feminine și masculine de gimnastică artistică din 2017 au candidat Bucureștiul și orașul danez Aarhus, care a mai găzduit Mondialele de gimnastică artistică din 2006.

Sala Floreasca a fost gazdă a primului Campionat European feminin de gimnastică, în 1957.

”Au fost emoții, desigur, dar argumentele noastre au convins, ceea ce înseamnă un deosebit succes pentru noi, pentru sportul românesc, pentru România în cele din urmă, pentru că avem în vedere una dintre cele mai mari manifestări sportive a unuia dintre cele mai atractive sporturi în momentul de față. Ceea ce este de subliniat, ca un amănunt, dar extrem de important, este faptul că ne-a fost încredințată această organizare în condițiile în care noi ne-am angajat doar cu … planuri în ceea ce privește existența unei săli de concurs. Este o dovadă a încrederii de care ne bucurăm, de credibilitatea cu care suntem cotați pe plan internațional, de faptul că știm să ne ținem de cuvânt. Este, de aceea imperios necesar ca, la rândul lor, cei care și-au asumat realizarea Sălii Polivalente din București, să dea dovadă de aceeași seriozitate și implicare, pentru că nu aducem un discuție un eveniment minor, strict al gimnasticii, ci unul cu o implicare și rezonanță internațională, fiind numele și renumele tuturor în joc …”, a declarat Adrian Stoica, președinte forului național de specialitate, pentru site-ul oficial al FRG.

Săptămâna trecută, la inaugurarea sălii de gimnastică din cadrul Complexului Sportiv Național ”Lia Manoliu”, președintele FRG a abordat subiectul candidaturii României la organizarea competițiilor din 2017, în contexul întârzierii demarării lucrărilor de construcție a noii Săli Polivalente din București.

”Primăria Capitalei s-a angajat să fie partener în organizarea unui CE de gimnastică în 2017. Noi, săptămâna viitoare, vom participa la susținerea candidaturii României. Să vedem dacă o vom primi, pentru că ne ducem la această susținere fără să avem măcar obiectivul început, respectiv sala polivalentă. Sperăm însă că vom găsi înțelegea Comitetului Executiv al Uniunii Europene de Gimnastică și încredere, pentru că ne cunoaștem de mult timp. România este o țară cu mare tradiție în gimnastică. Aici în București s-a organizat prima ediție a CE feminin în 1957 și ar fi o punte de aproape 60 de ani. Ar cam fi cazul să putem să ne arătăm și capacitatea organizatorică într-o competiție de asemenea nivel”, a afirmat atunci Stoica.

Stoica a adăugat că dacă noua Sală Polivalentă nu va fi terminată la timp, nu exclude și alte locații, precum Cluj-Napoca: ”Noi pregătim și o altă variantă, dar ideea de bază e să obținem organizarea noi, România. O să le explic membrilor Comitetului Executiv și președintelui UEG că există și alte variante, în alte condiții. Dar, dorința noastră este să fie organizată competiția în București, fiindcă până la urmă aici vor fi cele mai bune condiții”.

În 2015, an preolimpic, Europenele de gimnastică artistică vor avea loc la Montpellier (Franța), cele de gimnastică ritmică se vor desfășura la Minsk, iar gimnastica acrobatică la Riesa (Germania). Gazda Europenelor de gimnastică aerobică se va decide dintre Tomsk (Rusia) și Elvas (Portugalia).

AGERPRES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.