Prima zi la Feeric Fashion Week

Feeric Fashion Week, ediția a X-a, a debutat astazi la Crama Tăuni și Castelul Bethlen-Haller

Colecțiile prezentate astăzi au fost găzduite de către Jidvei, partenerul principal al evenimentului.

Irina Duțu Zgâia a prezentat, de la ora 14:00, o colecție inspirată de „Alice în Țara Minunilor”, la Crama Tăuni, cea mai mare cramă gravitațională din Europa și singura din România de acest fel. Iar de la ora 17:00, la Castelul Bethlen-Haller din Cetatea de Baltă, simbol de preț al Jidvei, Vali Cioban  a fost prezent cu  o colecție ce va face un arc peste timp, în anii ’20.C

Înființată în 2014, crama Tăuni este o construcție unică datorită tancurilor și cisternelor de depozitare, utilajelor și instalațiilor cu care este dotată, precum și datorită tehnologiilor folosite. Cu o capacitate de stocare de 4.96 mil litri, această cramă folosește energia gravitațională, funcționând pe principiul vaselor comunicante și asigurând o vinificație de excepție.

Castelul de la Cetatea de Baltă, cunoscut și sub numele de Castelul Bethlen-Haller, a fost ridicat în 1560 de către Miklos Bethlen, Cancelarul Transilvaniei. De-a lungul veacurilor, castelul a trecut prin numeroase transformări: construcția actualei clădiri a fost finalizată în anul 1642, iar între anii 1769-1773, castelul a fost reamenajat în stil baroc. După 1989, castelul a fost readus la lumină printr-un proces de restaurare amplu și extrem de atent planificat de către familia Necșulescu, urmărindu-se punerea în lumină a arhitecturii și simplității originale a spațiilor.

Pentru al doilea an consecutiv, colecția exclusivistă de vinuri cupaj Mysterium dezvăluită de Jidvei este alături de Feeric Fashion Week ca partener principal. Vă provocăm să vă lăsați învăluiți în labirintul de arome, să vă folosiți simțurile pentru a descoperi mai mult cu fiecare degustare, și să dezvăluiți misterul vinurilor produse din soiuri nobile, alese cu grijă de vinificatorii Jidvei.

Compania Jidvei, cel mai mare producător de vin din România, deține cea mai mare plantație viticolă din țară și cea mai mare podgorie din Europa cu proprietar unic. Jidvei dispune de patru crame dotate cu cele mai performante echipamente, situate la Jidvei, Blaj, Bălcaciu și Tăuni. Vinurile produse aici au fost distinse în ultimii ani cu peste 200 de medalii în cadrul celor mai prestigioase concursuri de profil din lume.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.