Polo: CSM Digi Oradea, campioană națională pentru a noua oară consecutiv

blank

polo CSM Digi Oradea a cucerit al nouălea său titlu național consecutiv, vineri, după ce a învins-o pe CSA Steaua București cu scorul de 9-8 (4-2, 1-1, 2-2, 2-3), în Bazinul Steaua din Capitală, în al treilea meci al finalei Superligii Naționale de polo pe apă.

Orădenii câștigaseră și primele partide ale finalei, cu 13-9 și 13-8, ambele în bazinul ”Ioan Alexandrescu”.

În ultimul meci, Steaua a marcat rapid două goluri, dar campioana a revenit spectaculos, a punctat de patru ori, prin Ramiro Georgescu, Tibi Negrean și Roland Szabo (2), astfel că la încheierea primului sfert scorul era de 4-2 pentru oaspeți. În sfertul al doilea, după ce Andrei Crețu (CSM) a primit cartonaș roșu pentru lovirea unui adversar, vizitatorii au mai punctat o dată, prin Georgescu, dar Miroslav Randic a refăcut diferența de pe tablă, astfel că la jumătatea confruntării scorul a fost de 5-3 pentru echipa antrenată de Ciprian Cîmpianu.

Echilibrul s-a menținut și în sfertul al treilea, când pentru Steaua au înscris Andrei Bușilă și Nicolae Diaconu, iar pentru oaspeți Kalman Kadar și Georgescu. În ultimul sfert, Steaua s-a apropiat la un gol, prin reușita slovenului Matej Nastran, dar ”veteranul” Ghiță Dunca și Milos Korolija au dus diferența la trei goluri (9-6) pentru CSM. Steaua a căutat egalarea, dar nu a reușit să înscrie decât de două ori, prin Petar Filipovic și Nastran, pierzând cu 8-9, după ce a irosit ultimul atac al meciului.

Steaua a fost pregătită în acest meci de Gelu Lisac, după ce antrenorul Ionuț Angelescu a fost demis în cursul acestei săptămâni.

Echipa din Ghencea a cucerit în acest sezon Cupa României.

AGERPRES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.