Peste 2.500 de sportivi vor concura la Universiada de iarnă de la Granada

grana Granada va deveni, începând de miercuri și până pe 14 februarie, una dintre capitalele mondiale ale sportului alb, urmând să găzduiască cea de-a 7-a ediție a Universiadei de iarnă, competiție considerată drept “Jocurile Olimpice” ale studenților, la care vor participa peste 2.500 de sportivi din 45 de țări.

Universiada de iarnă 2015 a avut deja o primă parte care s-a desfășurat în orașele slovace Strbske Pleso și Osrblie, în care s-au desfășurat, săptămâna trecută, probele de biatlon, schi fond, combinată nordică și sărituri cu schiurile.

Aceste probe au fost mutate de Federația internațională a sportului universitar (FISU) în Slovacia, din cauza absenței instalațiilor adecvate pentru găzduirea acestora la Granada, precizează agenția EFE.

În orașul andaluz se vor acum probele de curling, hochei pe gheață, patinaj artistic și patinaj viteză, în timp ce competițiile de schi alpin, snowboard, schi freestyle vor avea loc în stațiunea Sierra Nevada.

Desfășurarea Campionatelor Mondiale de schi alpin de la Vail și Beaver Creek (SUA), în aceste zile, va împiedica însă mulți schiori de înalt nivel să participe la probele alpine din cadrul Universiadei, însă la restul probelor organizatorii contează pe prezența celor mai buni sportivi ai acestor discipline.

La Universiada de la Granada vor fi puse în joc 42 de titluri mondiale universitare, după ce în Slovacia s-au desfășurat 26 dintre cele 68 de finale prevăzute în total.

Competiția a programată încă de marți unele meciuri din faza grupelor turneului de hochei feminin, însă ceremonia de deschidere este programată miercuri, la Palatul Congreselor și Expozițiilor din Granada.

AGERPRES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.