Peste 10.000 de oameni au fost cu RFI la iarbă verde, pe…Lipscani

Love to dance

Love to danceRFI Romania a organizat, pe 20 și 21 septembrie, pe strada Lipscani din Centrul Vechi, a IV-a ediție a Park(ing) Day(s), eveniment desfăşurat la nivel mondial. Scopul a fost de a atrage atenţia asupra lipsei spaţiului verde din marile aglomeraţii urbane.

Astfel, timp de două zile, betonul de pe strada Lipscani a fost acoperit de 600 m2 de gazon, unde peste 10.000 de copii și adulți au luat parte la numeroase activități de recreere.

Vineri, copiii au creat figurine de hârtie la atelierul lui Beatrice Iordan și s-au bucurat alături de actorii teatrului Excelsior. Trecătorii au exersat pași de salsa alături de școala de dans „Love to dance”, au fost atrași în flashmob–uri, au ascultat muzica boierească de odinioară interpretată de trupa Trei Parale și, pe seară, au vizionat o savuroasă comedie franțuzească – „Et si on vivait tous ensemble”  cu Jane Fonda, Geraldine Chaplin si Pierre Richard.

Sâmbătă, George Turliu a recreat satul tradițional din hârtie și carton, teatrul Ion Creangă a adus copiilor o poveste cu…povești, iar SAMAS a organizat un flash-choir pentru tinerele mămici. S-a jucat badminton, s-au pictat ghivece și s-au plantat flori.

Partenerii RFI pentru bunul mers al evenimentului Park(ing) Day(s) au fost Apa Nova București, Romprest, Fundatia Acvatot, ARCUB, City Garden, Chelgate Public Affairs & Public Relations, TV5 și România Liberă.

Au paricipat: Editura Baroque Books & Arts, kika, Romstal, Romprest Security, școala de salsa „Love to dance”.

PARK(ing) Day este un eveniment mondial ce are loc în fiecare a treia vineri a lunii septembrie, fiind inițiat în 2005 în San Francisco. Misiunea PARK(ing) Day este să atragă atenţia asupra nevoii de mai mult spaţiu public, să genereze dezbateri despre cum este creat şi alocat spaţiul public şi să îmbunătăţească viaţa orăşenilor, măcar pentru o zi. Conceptul a fost adus în București de RFI România.

flashmob la Parking Day Bucuresti

 

Despre RFI Romania

RFI România este un post de radio de actualități, filială a Radio France Internaţionale. Emite 24 de ore din 24 în Bucureşti, Iaşi, Cluj, Craiova şi Chişinău. Programele sunt preluate de peste 50 de posturi locale de radio din întreaga ţară. RFI România difuzează în prezent 13 ore de emisiuni în limba română şi 11 ore în limba franceză.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.