Olimpice: Los Angeles, candidat oficial la organizarea JO de vară din 2024

la Orașul american Los Angeles a devenit, în mod oficial, candidat la organizarea Jocurilor Olimpice de vară din anul 2024, a anunțat marți Comitetul olimpic din Statele Unite (USOC).

“Suntem în mod special mulțumiți să avem ca partener Los Angeles-ul pentru apărarea șanselor americane la organizarea JO 2024”, a afirmat Scott Blackmun, directorul executiv al USOC, într-o conferință de presă.

“Orașul Los Angeles a arătat, în trecut, că are experiență pentru o organizare reușită a Jocurilor Olimpice și știe să organizeze evenimente de dimensiuni mondiale”, a adăugat oficialul american, referindu-se la JO din 1932 și 1984, găzduite de metropola californiană.

USOC a făcut acest anunț la scurt timp după decizia luată în unanimitate de consiliul municipal din Los Angeles, de depunere a candidaturii, termenul limită fixat de Comitetul Internațional Olimpic fiind 15 septembrie.

Los Angeles va avea drept contracandidate orașele Paris, Roma, Hamburg și Budapesta, care și-au anunțat deja candidaturile la organizarea JO din 2024, gazda competiției urmând să fie aleasă în 2017, cu ocazia Sesiunii CIO de la Lima (Peru).

USOC alesese inițial orașul Boston pentru a intra în cursa pentru JO 2024, însă metropola din Massachusetts și-a retras candidatura în luna iulie, din cauza lipsei de adeziune a populației sale, îngrijorată de eventualele repercusiuni financiare.

Proiectul Los Angeles 2024 prevede pe un buget de 4,1 miliarde dolari (3,6 miliarde euro) și vizează rețete de 4,8 miliarde dolari grație vânzării de bilete, parteneriatelor și drepturilor de televizare.

Se prevede utilizarea structurilor existente, precum stadionul Coliseum, pe care s-au desfășurat întrecerile JO din 1948, arena Staples Centre, care găzduiește echipele de baschet Los Angeles Lakers și Los Angeles Clippers, Dodger Stadium (baseball) sau Rose Bowl (soccer și fotbal american).

Construcția Satului Olimpic pentru sportivi va fi asigurată de un operator privat, care va cheltui 975 milioane dolari.

Statele Unite nu au mai organizat Jocurile Olimpice de vară din 1996, când marele eveniment polisportiv a avut loc la Atlanta, capitala statului Georgia.

AGERPRES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.