O nouă premieră pentru Simona Halep: calificarea în semifinale la Roland Garros

blank

Monaa Românca Simona Halep, a patra jucătoare de tenis a lumii, s-a calificat pentru prima dată într-o semifinală la un turneu de Mare Șlem, miercuri, la Roland Garros, învingând-o în două seturi, 6-2, 6-2, pe rusoaica Svetlana Kuznețova, cap de serie nr. 27, într-o oră și 18 minute de joc.

În urma acestui succes, Simona Halep (22 ani), fostă campioană de junioare la turneul parizian în 2008, și-a asigurat un cec în valoare de 412.500 euro și 780 puncte WTA.

După 2 ore de amânare din cauza ploii, aflată în fața unei noi premiere din cariera sa, Simona Halep avea în față o adversară cu 6 ani de experiență la înalt nivel mai mare, dar și câștigătoare a turneului de la Roland Garros, Svetlana Kuznețova impunându-se pe terenurile de la Port d’Auteuil în 2009. Meciul, însă, a dovedit că jucătoarea mai matură a fost chiar românca, deloc afectată de inerenta tensiune a acestei situații: a servit foarte bine, îngrijit, și-a făcut cu brio jocul elaborat, cu schimbare de direcție și de efecte imprimate mingiei.

Primul set, câștigat de Simona Halep în numai 33 de minute, a început cum nu se poate mai bine pentru jucătoarea româncă, un break, pe care părea să-l fi consolidat cu primul său serviciu, urcând la 2-0. Kuznețova, însă, a mizat pe forța ei fizică evident superioară (1,74 m, 73 kg), lovind cu toată puterea, pentru a egala la 2. Din acest moment, însă, constănțeanca a schimbat din nou registrul tactic, în favoarea ei, a iuțit jocul, luând mingile din urcare, cu mult slice sau tăiate, pentru a pune unul după altul 4 ghemuri: 6-2.

Înaintea celui de-al doilea set, jucătoarea din Rusia, fostă câștigătoare a turneului de la Paris, în 2009, a solicitat pauză medicală, revenind de la vestiare cu un bandaj la coapsa stângă, afecțiunea fiind cauzată, probabil, și de numeroasele lovituri contre-pied cu care Halep și-a măcinat adversara. Ceea ce nu a împiedicat-o pe rusoaică să se opună cu toate puterile (setul 2 a durat 46 minute), dar nu a putut străpunge barajul de nepătruns al Simonei Halep în această zi excepțională pentru ea și pentru tenisul românesc.

În urma victoriei de miercuri, Simona Halep (22 ani, 4 WTA) a preluat conducerea (3-2) în meciurile directe cu Kuznețova (28 ani, 28 WTA). Halep a învins-o pe rusoaică în 2011, în primul tur la Toronto (4-6, 6-4, 6-3) și anul trecut la Roma, tot în primul tur (6-1, 6-1), în timp ce Kuznețova câștigase prima loc confruntare, în 2011, la Miami, în turul secund (6-0, 6-4), iar recent, la Stuttgart, a eliminat-o pe româncă în optimile de finală la Stuttgart cu 7-5, 7-6 (4), scrie Agerpres.

În semifinale la Roland Garros, Simona Halep va juca împotriva germancei Andrea Petkovic (N.28), care a învins-o miercuri, în sferturi, pe italianca Sara Errani (N.10) cu 6-2, 6-2.

În confruntările cu Petkovic, Simona Halep conduce cu 2-1, în urma victoriilor obținute în 2013, la Nurnberg, în finală (6-3, 6-3), și în turul doi la Tokyo (7-6, 6-3). Singurul succes al jucătoarei germane datează din 2009, în sferturile de finală ale challenger-ului feminin de la București (6-2, 7-6), incheie sursa citata.

Foto – Reuters

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.