Connect
To Top

Mostra – Festivalul de film de la Venetia 2012

 

golden lion Venice - cinemaMostra din Venetia, celebrul festival de film din orasul de pe laguna, isi lanseaza miercuri seara cea de-a 69 editie. In deschidere este prezentat un un thriller al regizoarei indiene Mira Nair care nu concureaza insa in competitia oficiala. Pana pe 8 septembrie, 18 filme se afla in cursa pentru a obtine mult-ravnitul “Leu de aur”.

 

Olivier Assayas, Brian de Palma, Takeshi Kitano, americanii Terrence Malick si Paul Thomas Anderson – nume mari sunt prezente la aceastà nouà editie a festivalului de la Venetia. Uneori din noroc – “pentru cà filmul nu era gata montat pentru Cannes”, recunoaste directorul Mostrei Alberto Barbera care a preluat recent stafeta de la Marco Müller in fruneta celui mai vechi festival de cinema din lume.

 

“Mostra del cinema”, cum i se spune festivalului in Italia, implineste anul acesta 80 de ani, dar 11 editii nu au putut fi organizate, din cauza celui de al Doilea Razboi Mondial. Juriul este condus de regizorul american Michael Mann. Dintre vedetele internationale si-au confirmat prezenta Monica Bellucci, Keira Knightley, Jude Law, Ryan Gosling, Joaquin Phoenix, Philip Seymour Hoffman. Leul de Aur omagial, pentru intreaga cariera, ii va fi acordat regizorului italian Francesco Rosi.

 

 

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading Disqus Comments ...