Moda s-a întors acasă la Feeric Fashion Week

blank
Mâine, toți ochii din moda europeană și, de anul acesta, și de peste ocean vor fi îndreptați spre Sibiu.

Marți începe cea de-a 11-a ediție a celei mai importante săptămâni a modei din Europa de Est, Feeric Fashion Week. Etalon în creativitate și imaginație, festivalul de la Sibiu a făcut anul acesta încă un pas înainte, reușind să organizeze o competiție pentru designerii din întreaga lume. Peste 100 de tineri designeri s-au înscris în concursul Feeric 33 iar 33 dintre ei vor fi jurizați la Sibiu de un juriu compus din personalități remarcabile ale modei din întreaga lume. Cele mai prestigioase reviste de modă din lume și-au trimis reprezentanții la Sibiu. Astfel, din juriu fac parte Liana Satenstein – reprezentant al Vogue USA, Riccardo Terzo – reprezentant al Vogue Italia, Diane Pernet – președinte ASVOF, Adriana di Lello – redactor șef Elle Italia și Raoul Keil – redactor șef Schon Magazine, Londra, Elisabeta Tudor – redactor șef Modzik, Tania Cursano – proprietarul IT.Elite showroom din Milano și Patricia Lerat – coordonator Designers Apartment, Paris.

Festivalul debutează în spiritul locului unde se desfășoară de 11 ani, în inima Muzeului în Aer Liber. Morile de vânt vor fi decorul perfect pentru Flori de Ie, prezentarea care deschide ediția din acest an a Feeric Fashion Week, de la ora 18, cu o colecție compusă din costume tradiționale din toate zonele țării, dedicată celor 100 de ani de România. Apoi, Landiana, inima festivalului, vicepreședintele FFW, povestește relația dintre Sibiu și capitalele europene ale modei din ultimul an. Fotografiile care au făcut înconjurul lumii vor fi expuse la Versailles Events, preambulul pentru prima petrecere a ediției din acest an, YOLO Party by Landiana.

Pasajul Scărilor deschide cea de-a doua zi de festival, la ora 14, cu prezentarea unei colecții ce vine tocmai de la New York, aparținând brandului Kat & King. Inspirată inclusiv din maiestuozitatea cailor argentinieni și a jocului de polo, prezentarea designerului sud-american Ocantos va avea loc în decorul perfect al Clubului Ecvestria, unde spectatorii vor putea admira aceste superbe animale. Ziua „scărilor” se încheie în fața Cercului Militar. Clădire reprezentativă pentru oraș, Cercul Militar oferă geometria perfectă pentru a pune în scenă prezentarea designerilor maltezi Charles & Ron, printre primii designeri străini ce au acceptat să vină la Feeric Fashion Week. Cea de-a doua seară de festival se încheie în Feeric Venue, la Redal Expo, cartierul general al evenimentului. Instalația dinamică propusă de Adriana Goilav în jurul orei 21 va fi urmată de premierea ambasadorilor ediției din acest an, Adriana di Lello de la Elle Italia și Raoul Keil de la Schon Magazine. Ultimele prezentări de modă ale zilei vor fi susținute de finaliștii concursului Feeric 33. Apoi, la lăsarea nopții, cea de-a doua zi de festival se încheie înspre dimineață cu Glam an`go Party, în club Mango.
A treia zi a Feeric Fashion Week se va deschide cu show-urile de Venue, o nouă premieră pentru festival. Savoir Faire – Paris, Pimpi Smith – Argentina, Pedro Juan Glez – Spania, Waleska Morin – Spania și Nikki Hendricks vor deschide seria de show-uri la ora 13, la Redal Expo. Depozitul de făină al fabricii Boromir va fi decorul primei prezentări individuale a zilei. Bianca Popp, o altă veche prietenă a festivalului prezintă o colecție superbă, de la ora 17. Argentina coboară apoi în decorul baroc al Palatului Brukenthal din Avrig. Prezentarea designerului argentinian Pia Carregal a fost motivul perfect pentru ca America de Sud să cucerească pentru o seara palatul de la Avrig. Prezentarea va începe la ora 20 și va fi urmată de Argentinian Garden Party, pe peluza Oranjeriei, unde vom putea degusta delicii sud-americane, în avanpremiera programului Sibiu Regiune Gastronomică.

Vineri este cea mai încărcată zi a festivalului, un adevărat tur de forță printre prezentările de modă. La ora 14, în decorul geometric al fabricii Boromir, Modement, brand din Hong Kong, și Beatrice Ferrer, designer spaniol, vor prezenta în două spații distincte noile lor colecții. Anul trecut au dominat social media cu fotografiile de la prezentarea din cariera de piatră de la Turnul Roșu, iar anul acesta, tinerii designeri adunați sub umbrela The Secret Code of Fashion prezintă o nouă nebunie, în skatepark-ul de pe bulevardul Corneliu Coposu. Colecția tinerilor designeri va fi secondată de un grafitti session live, organizat cu sprijinul Street Art Festival, și de cele mai bune trick-uri pe care le pot scoate tinerii skateri sibieni. Prezentarea este programată la ora 17. La ora 20, mașinile din service-ul auto Ford al dealerului Mecatronics, partenerul oficial al ediției din acest an, vor face loc colecției brandului românesc Reprobable. Showul e presărat de surprize specifice festivalului. Ziua se încheie cu 6 prezentări de modă și cu decernarea premiilor competiției Feeric 33. Prezentările vor fi susținute de Italo Marseglia, din partea Istituto Europeo di Design din Milano, Jennifer Nunez, Juan Boleco și Sergio Marey din Spania, brandul elvețian Arhitecture in Fashion și designerul român Bianca Popp. La final, la Redal Expo începe prima parte a deja renumitei Feeric Afterparty.

Ultima zi începe la ora 14 într-un alt spațiu drag ce a pus în valoare multe colecții de-a lungul anilor, sala festivă a Bibliotecii Astra. Spațiu considerat ideal de designerul din Hong Kong, Cindyalan, pentru prezentarea celei mai noi colecții din portofoliu. Tot din Hong Kong e și designerul Mondovi, ce va așterne o nouă colecție la poalele Turnului Olarilor, pe strada Cetății.

Cel mai important eveniment al festivalului, Gala Feeric, este programată să înceapă la ora 21, în Piața Mică, în spațiul din fața Casei Artelor. În fața sutelor de spectatori vor defila colecții prezentate de Alina Moza, Casi Wear, Mimi Parrel Pimentel, Caresta, Ioana Călin, Cielle Couture, Luna Morgaciova, Traces of Heels și Dandry Fashion. Evenimentul va fi prezentat de vedeta TV Cosmina Păsărin și de redactorul șef al Lapalme Magazine din Los Angeles, Derek Warburton. Cortina cade peste a 11-a ediție a Feeric Fashion Week tot la Redal Expo, în Feeric Venue, la ultima parte a Feeric Afterparty, evenimentul ce va închide festivalul.

Feeric Fashion Week are loc între 17 și 22 iulie, la Sibiu. Evenimentul este cofinanțat de Consiliul Local Sibiu prin Primăria Municipiului Sibiu și de Consiliul Județean Sibiu.

Parteneri: Ford prin Mecatronics Sibiu, Lillet, Wella, Paese, Boromir, Redal Expo, Scoala de soferi Prima, Buonavista

Ne vedem la Sibiu! 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.