Mobila din butoaie, un nou trend in decorarea gradinii si a locuintei

In ultimii ani, designerii de interioare au reinventat umilul butoi, conferindu-i un nou scop, de obiect decorativ. Integrate perfect in amenajarile in stil rustic (si uneori in cele moderne sau chiar futuriste), vechile butoaie de lemn s-au transformat in piese de mobilier cu un farmec aparte – desigur, dupa dezasamblare si o reconditionare atenta.

mobilier si decoratiuni casa si gradina din butoaie vechi reciclateVezi mai departe ce tip de mobila se poate face pornind de la un butoi de lemn sau de metal.

1. Cum poti transforma un butoi intr-un hamac

Poate cea mai facila optiune este sa transformi butoiul intr-un hamac pentru gradina ta, care sa invite la leneveala in zilele calduroase. Procedeul este unul cat se poate de simplu: nu trebuie decat sa demontezi scandurile de lemn din care e facut butoiul (forma lor usor curbata este ideala pentru un hamac), sa scoti eventualele piese metalice (inclusiv cuie si nituri) si sa gauresti fiecare scandura la cele doua capete, ca sa le poti lega ulterior intre ele cu o franghie rezistenta. Mai ramane doar sa agati hamacul intre doi copaci in gradina ta si sa asezi alaturi o masuta mica din lemn, pe care sa-ti pui la indemana o carte buna si un pahar cu limonada. La prima vedere, un astfel de hamac din bucati de lemn poate parea incomod, insa el este indicat in special celor care au probleme cu spatele.

2. Scaune pentru terasa din butoaie vechi

Ramanand in zona de gradina si terasa, designerii de mobila s-au gandit si la alte obiecte ce s-ar potrivi de minune si de care te poti bucura in sezonul cald: scaune pentru terasa facute din butoaie vechi. Daca vorbesti cu un mester sa ti le construiasca, nu uita sa nu lasi aceste obiecte de mobilier in gradina si pe parcursul iernii, decat dupa ce tratezi lemnul cu o solutie speciala, ca sa nu se deterioreze la prima ninsoare.

Articol integral la:
http://www.casadex.ro/2014/02/mobila-din-butoaie-un-nou-trend-in-decorarea-gradinii-si-a-locuintei-galerie-foto/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.