Meciul România – Slovacia, din Cupa Davis, va avea loc la Mamaia

blank

tenis Meciul dintre echipele masculine de tenis ale României și Slovaciei, din turul al doilea al Grupei I din zona Europa-Africa a Cupei Davis, va avea loc la Tenis Club IDU din Mamaia, în perioada 17-19 iulie, potrivit unui comunicat remis AGERPRES.

”În urma solicitării noastre către cluburile din țară, pentru a găzdui întâlnirea de Cupa Davis dintre România și Slovacia, pe adresa federației au venit mai multe cereri. Le-am analizat pe toate și având în vedere respectarea normelor ITF în ceea ce privește organizarea unei astfel de competiții, continuarea ideii de a promova evenimentul în cât mai multe orașe din țară, precum și dorința jucătorilor și a staff-ului echipei de Cupa Davis a României, am hotărât ca de data aceasta să ajungem la Constanța, pe terenul central de la Tenis Club Idu”, a precizat George Cosac, președintele Federației Române de Tenis.

”Vreau să le mulțumesc tuturor cluburilor care s-au arătat dornice să ne ajute și, cu siguranță, vom colabora în acest sens, cu alte ocazii. Locul ales, unul de referință pentru o parte din echipă, sperăm să fie de bun augur pentru băieții noștri, care vor face tot posibilul să califice România în barajul spre elita mondială. Acest lucru va fi posibil și cu ajutorul fanilor pe care îi așteptăm în număr cât mai mare”, a mai spus Cosac.

La rândul său, Andrei Pavel, căpitanul-nejucător al echipei de Cupa Davis a României, și-a exprimat bucuria că meciul cu Slovacia va avea loc în orașul său natal: ”Avem în față un meci foarte important, cu Slovacia, care ne poate readuce mai aproape de elita mondială. Mă bucur că orașul Constanța a fost ales să găzduiască această întâlnire. Oriunde am juca în România ne simțim ‘acasă’, dar să joci în orașul natal e o motivație în plus. Pe lângă locul de desfășurare, susținerea suporterilor este crucială și sunt sigur că și la Constanța vom avea fani mulți și înfocați, care vor umple arena și care ne vor ‘ridica’ în momentele-cheie”.

Alina Idu, managerul Tenis Club Idu, a precizat: “Ne onorează decizia Federației Române de Tenis privind găzduirea meciurilor de Cupa Davis. Desfășurarea acestui eveniment pentru a doua oară la Constanța, cât și prezența constănțenilor Andrei Pavel și Horia Tecău, componenți ai echipei României, vor aduce un plus de mândrie iubitorilor de tenis de la malul mării. Tenis Club Idu Mamaia vă așteaptă să ne bucurăm de tenis împreună”.

Echipa care va câștiga întâlnirea de Cupa Davis de la Mamaia se va califica în barajul pentru Grupa Mondială, în timp ce echipa care pierde va merge în turul 1 din Grupa I, Zona Euro-Africa, în ediția 2016 a competiției.

România și Slovacia s-au mai întâlnit o singură dată în această competiție, în 2002, în Slovacia, când tricolorii (Andrei Pavel, Adrian Voinea, Gabriel Trifu și Victor Hănescu) au câștigat întâlnirea, cu scorul de 4-1.

AGERPRES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.