Marele Premiu al Austriei: Nico Rosberg, cel mai rapid în prima sesiune de antrenamente libere

nico Pilotul german Nico Rosberg (Mercedes) a realizat cel mai bun timp al primei sesiuni de antrenamente libere din cadrul Marelui Premiu de Formula 1 al Austriei, desfășurată vineri dimineața pe circuitul de la Spielberg.

Rosberg a fost înregistrat pe un tur de pistă (4,326 km) în 1min.10sec.401/1000, reușind să-l devanseze pe coechipierul său de la Mercedes, britanicul Lewis Hamilton, campionul mondial en titre și actualul lider al clasamentului general, cronometrat în 1min.10sec.709/1000.

Cei doi au fost urmați de finlandezii Kimi Raikkonen (Ferrari) — 1min.11sec.028/1000 și Valtteri Bottas (Williams) — 1min.11sec.452/1000.

Germanul Sebastian Vettel (Ferrari) nu a putut parcurge decât câțiva kilometri în această sesiune, fiind trădat de monopostul său, la fel ca și spaniolul Fernando Alonso (McLaren), confruntat la rândul său cu probleme mecanice, ambii fiind înregistrați cu timpi foarte slabi.

Vineri după-amiază va avea loc cea de-a doua sesiune de antrenamente libere, calificările pentru Marele Premiu al Austriei fiind programate sâmbătă, cu o zi înaintea cursei propriu zise.

AGERPRES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.