Liga 1: Steaua – Dinamo 0-0, în al 159-lea “Derby de România”

derbi Marile rivale Steaua și Dinamo au încheiat fără gol, 0-0, cel de-al 159-lea “Derby de România”, anihilându-se reciproc duminică seara, pe Arena Națională din Capitală, în ultimul meci al etapei a 5-a a Ligii 1.

Deși nu au reușit să marcheze, cele două echipe au oferit un spectacol frumos celor peste 27.000 de spectatori prezenți în tribune, jocul etalat depășind media obișnuită a campionatului. Dinamo a dominat începutul primei reprize, în care și-a creat câteva ocazii bune de gol, prin Cosmin Matei, Steliano Filip și Valentin Lazăr. Steaua a pus, însă, treptat stăpânire pe joc și a amenințat la rândul ei poarta lui Cerniauskas, cea mai mare ocazie din prima parte a jocului aparținându-i lui Chipciu, care nu a reușit să-l învingă din 6 metri pe goalkeeperul lituanian.

Ritmul alert de joc s-a menținut și în repriza secundă, în debutul căreia steliștii au fost mai periculoși, ratând două mari ocazii de gol, prin Chipciu și Adi Popa, faze la care Cerniauskas s-a dovedit providențial pentru Dinamo. Alb-roșii s-au retras în propria jumătate, încercând să lovească mai mult pe contre, în timp ce Steaua a început să mărească presiunea la poarta lui Cerniauskas, căruia Chipciu i-a dat din nou mari emoții în minutul 77, când a expediat mingea în bara transversală. Campioana en titre a încercat să forțeze victoria în finalul jocului, însă Dinamo a reușit să păstreze tabela imaculată.

Steaua și Dinamo au remizat pentru a 48-a oară în istoria duelurilor directe, dominată de roș-albaștri cu 57 de victorii, față de 54 ale alb-roșilor. Dinamo are, însă, mai multe victorii în campionat (45) față de marea sa rivală (41).

Cele două grupări bucureștene rămân, astfel, neînvinse de la debutul acestui sezon, la egalitate de puncte (9), cu unul mai puțin decât liderul CSMS Iași.

FC Steaua București — FC Dinamo București 0-0, Stadion “Național Arena” — București

Au evoluat echipele:

Steaua: Cojocaru — Alcenat (min.87 Tahar), Toșca, Varela (căpitan), Guilherme — Muniru, Breeveld (min.61 Tudorie) — Adi Popa, Hamroun, Chipciu (min.82 Mihalcea) — Tade.
Rezerve neutilizate: Niță — Rîpă, Papp, Enceanu. Antrenor: Mirel Rădoi.

Dinamo: Cerniauskas — Feussi (min.46 Nedelcearu), Marc, Mevlja, Fai — Vojnovic (căpitan), Filip — Rotariu (min.64 Petre), Matei (min.69 Șerban), Lazăr — Gnohere.
Rezerve neutilizate: I. Popescu — Corbu, Tîrcoveanu, Moldoveanu. Antrenor: Mircea Rednic.

Arbitru: Ovidiu Hațeganu (Arad); asistenți: Vasile Marinescu și Adrian Ghinguleac (ambii București); arbitru de rezervă: Dragoș Istrate (București).
Observatori: Adrian Vidan (București) — CCA și Mircea Călin (București) — LPF.

AGERPRES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.