Legea Educației și a Voluntariatului, în viziunea studenților ELSA

blank

ELSA  România (Asociația Europeană a Studenților în Drept ) desfășoară, înperioada 20-23  noiembrie 2014, Întrunirea Consiliului Național, la Hotel Silva din Busteni.

La eveniment vor participa 320 de studenți din 11 grupurilocale ELSA, 25 de reputați avocați și consilieri juridici și numeroși parteneri ai organizației studențești. Invitații de onoarea întâlnirii sunt Tanja Sheikhiatalut, vicepreședintele Moot Court Competition și Armin Khoshnewiszadeh, președintele ELSA International.
În cadrul Consiliului Național, reprezentanții ELSA vor prezenta strategia de dezvoltare a organizației pe termen mediu și lung și se vor forma noi grupuri de lucru pentru inițiative și actualizări legislative. Atelierele de lucru, printre altele, vor constitui un eficient mijloc prin care studenții de la Drept să propună noi abordări ale textelor legislative pentru Legea Educației Naționale și pentru Legea Voluntariatului, atât din perspectiva formei, cât mai ales a conținutului legii. De asemenea, studenții vor propune noi inițiative legislative pentru problematici curente ale României.


“Ne dorim ca acest Consiliu Național să reprezinte un bun prilej pentru implementarea strategiei de dezvoltare a organizației, pe care o pregătim de aproape un an,și care este înconcordanță cu standardele internationale. Credem că această întâlnire va construi o punte solidă între profesioniștii domeniului și studenți, iar componenta practică a evenimentului –atelierele de lucru – îi va ajuta pe studenți să prezinte propria viziune cu privire la proiectele derulate de organizație, dar și în ceea ce privește Grupul de Lucru pe Inițiative și Actualizări Legislative. Acesta din urmă,va permite exteriorizarea spiritului tânăral celor mai buni studenți la Drept din Romania. Împreună cu președinții Grupurilor Locale am ales catemă de lucru două legi  foarte importante pentru tineri și considerăm că acestea au nevoie de o nouă abordare, una mai realist, venită chiar de la beneficiarii acestor legi: tinerii. Spre exemplu, LegeaVoluntariatului înformă prezentă nu conferă cadrul legislativ pentru punerea în aplicare a metodologiei de cuantificarea orelor considerate eligibile pentru voluntariat, iar noi ne dorim să identificăm o soluție viabilă”, declară Bogdan Moșescu, președintele ELSA România.

ELSA (The European Law Students’ Association) este cea mai mare organizaţie internaţională a studenţilor la Dreptși a tinerilor juriști. Ideea înfiinţării asociaţiei a fost aceea de a promova legături internaţionale și înţelegerea reciprocă între studenţii de pe ambele părţi ale cortinei de fier, momentan ELSA funcţionân dîn 41 de ţări, încadrul a peste 300 de Facultăţi de Drept. ELSA România a luat fiinţă în 1990, reunind aproximativ 1400 de membri din 13 centre universitare: Arad, Braşov, Bucureşti, Cluj-Napoca, Constanţa, Craiova, Galaţi, Iaşi, Oradea, Sibiu, Suceava (grup de inițiativă), Târgu-MureșşiTimişoara.Organizator al acestui eveniment este ELSA Craiova, Grup Local ELSA România cu o istorie de mai bine de 18 ani în completarea educației juridice a studenților din Municipiul Craiova.
Obiectivele ELSA sunt:
 promovarea oportunităţilor oferite studenţilor la Drept și tinerilor juriști de a dobândi cunoștinte noi despre alte culturi și sisteme legale, în spiritul dialogului critic și al cooperării știinţifice,
 contribuţia în formarea unor viitori juriști cu o deschidere intelectuală cât mai largă și cu aptitudini profesionale cât mai bine dezvoltate
 încurajarea studenţilor la Drept  să acţioneze pentru binele societăţii.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.