Lausanne ales în dauna Brașovului ca gazdă a Jocurilor Olimpice de iarnă ale Tineretului din 2020

cio Orașul elvețian Lausanne, unde Comitetul Internațional Olimpic își are sediul din 2015, a fost ales, vineri, ca gazdă a Jocurilor Olimpice de iarnă ale Tineretului din 2020, în dauna Brașovului, în cadrul celei de-a 128-a Sesiuni a CIO, de la Kuala Lumpur (Malaezia).

Jocurile din ianuarie 2020, care se vor desfășura la 12 discipline, în cinci sporturi de iarnă, vor fi organizate împreună cu Franța, prin stațiunea Tuffes a Prémanon, care va găzdui probele de sărituri cu schiurile, biatlon și combinata nordică.

Celelalte probe se vor derula la Lausanne (hochei pe gheață, patinaj artistic și patinaj viteză), iar schiul alpin va avea loc la Leysin, Villars și Les Diablerets.

Orașul elvețian a promis un buget de 42,2 milioane de dolari, asigurat în proporție de 66% din subvenții publice.

Următoarea ediție a Jocurilor Olimpice de iarnă ale Tineretului va avea loc în perioada 12-21 februarie 2016, la Lillehammer (Norvegia), gazda Jocurilor Olimpice de iarnă din 1994.

Candidatura orașului elvețian Lausanne a fost susținută de Patrick Baumann, membru CIO și secretar general al Federației Internaționale de Baschet (FIBA), care a spus că localitatea are avantaj domeniul sportului și al educației.

În prezentarea sa, Alin Petrache a subliniat că Brașovul a găzduit cu succes ediția de iarnă din 2013 a Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE), iar sporturile de iarnă sunt foarte populare în zonă. Un clip video legat de Brașov a fost difuzat, prezentând bazele și facilitățile din zonă, precum și unitățile de cazare.

”În inima Europei este o țară perfectă, unde totul merge ca un ceas”, s-a arătat în clipul de prezentare, subliniind ”precizia și organizarea” elvețiană de care se bucură candidatura orașului Lausanne.

Prima ediție a Jocurilor Olimpice de iarnă ale Tineretului a avut loc în 2012 la Innsbruck, oraș care a găzduit Olimpiada de iarnă în 1964 și 1976.

AGERPRES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.