Kaiac-canoe: România a cucerit 14 medalii la Europenele de juniori și tineret

imageResize (2) Sportivii români au cucerit 14 medalii, 4 de aur, 7 de argint și 3 de bronz, la Campionatele Europene de kaiac-canoe pentru juniori și tineret Under-23 desfășurate în weekend la Bascov (Argeș), potrivit unui comunicat remis AGERPRES.

Dacă la Under-23, România a ocupat primul loc în clasamentul pe medalii, cu 4 de aur, 4 de argint și 2 de bronz, la juniori s-a aflat pe locul 10, la egalitate cu Polonia, cu 3 de argint și una de bronz.

România revenit cu acest prilej pe harta marilor competiții internaționale de kaiac-canoe, după ce țara noastră a mai organizat acum 50 de ani, în 1965, Campionatele Europene de seniori, la Snagov.

La categoria Under-23, medaliile de aur au fost cucerite în probele de Kaiac-4 masculin pe 1.000 m (Daniel Burciu, Constantin Mironescu, Cătălin Turceag și Răzvan Oltean), Canoe-2 masculin pe 1.000 m (Leonid Carp și Ștefan Strat), Canoe-4 masculin pe 500 m (Leonid Carp, Adi-Aurelian Grozuță, Cosmin Simion și Ștefan Strat) și la Kaiac-4 feminin pe 500 m (Roxana Borha, Daniela Varona, Elena Meroniac și Irina Lauric).

Medaliile de argint au fost câștigate de Florentina Caminescu, la Kaiac-1 pe 1.000 m, de Leonid Carp, la Canoe-1, pe 500 m, la Kaiac-2 feminin pe 500 m (Roxana Borha și Elena Meroniac) și la Canoe-2 feminin pe 200 m (Valentina Poștaru și Alexandra Dragomirescu), în timp ce medaliile de bronz au fost adjudecate la Kaiac-2 pe 1.000 m, masculin (Cătălin Turceag și Daniel Burciu) și feminin (Florida Ciută și Daniela Varona).

La juniori, argintul a revenit României în probele de Kaiac-1 feminin pe 1.000 m (Laure Pleșca), Kaiac-2 masculin pe 500 m (Cosmin Vieru și Ionț Povălniceanu) și la Canoe-4 masculin pe 500 m (Călin Leonard, Gheorghe Stoian, George Vasile și Andrei Nicolae). în timp ce Vieru și Povălniceanu au obținut și un bronz la Kaiac-2 pe 1.000 m.

Sportivii români au înregistrat și cinci clasări pe locul 4.

AGERPRES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.