Jocurile Europene Baku 2015: Judoka Andreea Chițu, medaliată cu aur la categoria 52 kg

chituu Judoka Andreea Chițu a adus a doua medalie de aur delegației României la Jocurile Europene de la Baku (Azerbaidjan), joi, la categoria 52 kg, după ce a învins-o în finală pe franțuzoaica Annabelle Euranie.

Andreea Chițu a intrat direct în optimile de finală, câștigând meciul cu Roni Schwartz (Israel), după care în sferturi a dispus de italianca Odette Giuffrida, iar în semifinală s-a impus în fața germancei Mareen Kraeh.

Larisa Florian a fost învinsă de germanca Mareen Kraeh, joi, în meciul pentru medalia de bronz, tot la categoria 52 kg. Florian a cedat după doar 56 de secunde de luptă, Kraeh reușind două waza-ari, astfel că românca a ocupat locul 5.

Larisa Florian trecuse în șaisprezecimi de finlandeza Jaana Sundberg, în optimi a învins-o pe Kelly Edwards (Marea Britanie), pierzând în sferturile de finală în fața rusoaicei Natalia Kuziutina. În recalificări, Larisa Florian a dispus de olandeza Birgit Ente, înainte de meciul cu Kraeh.

Întrecerile de judo de la Baku contează și drept Campionate Europene în acest an, după ce competiția programată în primăvară la Glasgow nu s-a mai disputat.

Pentru Chițu este a doua medalie de aur la Campionatele Europene, după cea cucerită în 2012, la Celiabinsk (Rusia). Andreea Chițu a mai câștigat la Europene o medalie de argint, în 2013, la Budapesta, și una de bronz, anul trecut, la Montpellier. Totodată, palmaresul său mai cuprinde o medalie de argint la Mondialele de anul trecut, de la Celiabinsk, și una de bronz, în 2011, la Paris.

Bilanțul României la Jocurile Europene de la Baku a ajuns astfel la zece medalii, două de aur, patru de argint și patru de bronz. Aurul a fost cucerit de Ana-Maria Brânză la spadă și de Andreea Chițu la judo (cat. 52 kg), argintul a fost câștigat de gimnasta Andreea Iridon la bârnă, Roxana Borha și Elena Meroniac în proba de kaiac dublu — 500 m, în proba de grup la gimnastică aerobică (Lavinia Panaete, Bianca Gorgovan, Dacian Barna, Gabriel Bocșer și Lucian Săvulescu) și prin Tiberiu Dolniceanu la sabie, iar medaliile de bronz au fost aduse de gimnasta Andreea Iridon la paralele, de gimnastul Marius Berbecar la paralele, de Daniela Hondiu la sambo (cat. 60 kg) și de Simona Gherman la spadă.

AGERPRES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.