Jocurile Europene Baku 2015: Echipa feminină de spadă a României a cucerit aurul

auuur Echipa feminină de spadă a României a cucerit medaliile de aur la Jocurile Europene de la Baku (Azerbaidjan), vineri, după ce a învins Estonia în finală, cu scorul de 31-25.

Echipa de spadă (Ana-Maria Brânză, Simona Gherman, Simona Pop) a adus a treia medalie de aur a delegației României la Baku și a patra a scrimerilor până acum.

Finala nu a început deloc bine pentru tricolore, Simona Pop pierzând primul duel, cu Irina Embrich (3-5). Simona Gherman a restabilit echilibrul (6-6), după confruntarea cu Katrina Lehis. Au urmat două asalturi în care Brânză, Pop, respectiv Kirpu și Lehis nu au riscat și nu s-a reușit nicio tușă. Ana-Maria Brânză a adus echipa României în avantaj, după meciul cu Embrich (10-8), Gherman a mărit avansul în fața numărului trei mondial (Kirpu), la 10-5, Julia Beljajeva a mai redus din ecart în meciul cu Ana-Maria Brânză (10-6). Simona Pop a făcut un meci excelent și a dispus cu 6-1 de Kirpu (21-12), iar Gherman a rezistat atacurilor date de Embrich (10-13), România câștigând clar, cu 31-25.

Meciul cu Estonia a fost o reeditare a finalei de la Campionatele Europene de la Montreux, de la începutul lunii, când tricolorele au cucerit aurul în urma unei victorii cu 45-35.

Intrată direct în semifinale, România a învins Rusia cu scorul de 31-24. Înaintea ultimului meci, tricolorele aveau avantaj de două tușe, 23-21, dar Ana-Maria Brânză, medaliată cu aur la Baku în proba individuală, s-a impus clar în duelul cu Sivkova (8-3), în ciuda unor probleme la picior, aducând victoria echipei României.

România a cucerit patru medalii în concursul de scrimă de la Baku, la individual, aur prin Ana-Maria Brânză (spadă), argint prin Tiberiu Dolniceanu (sabie) și bronz prin Simona Gherman (spadă), precum și aurul echipei feminine de spadă. Și echipa masculină de sabie a României va evolua vineri în finală, la Baku.

AGERPRES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.