It’s time for 5 … iPhone 5

iPhone 5

 

Ca design este o adevarata bijuterie, noul model iPhone fiind realizat din doua materiale: sticla si aluminiu. Vorbim de un smartphone mai subtire, mai usor, cu un ecran mai mare.  

Telefonul va ajunge pe piata pe 21 septembrie si va avea un pret care incepe de la 199 de dolari.

 

 

 

 

 

 

video: Apple iPhone 5 – Official Video – September 12, 2012 (Apple Keynote Presentation)

 

http://youtu.be/WlE-OBWjF24

 

Tim Cook, CEO Apple si inceput prezentarea spunand: “iPhone 5 is the biggest thing to happen to iPhone since iPhone!

Asa si-a definit Apple ultimul smartphone, iPhone 5, descris ca fiind de aproape doua ori mai performant decat predecesorul sau, 4S.

Este 20% mai usor, are grosimea de 7,6 milimetri, fiind cu 18% mai subtire. Acesta este potivul pentru care viitorii posesori de iPhone 5 vor fi nevoiti sa isi schimbe SIM-ul cu un nano-sim. Telefonul este disponibil in doua culori, alb si negru. In ceea ce priveste procesorul, acesta este de doua ori mai rapid, iar viteza conexiunii wireless este mai mare.

Camera are senzor de 8 megapixeli, dar pot fi realizate si fotografii de 28 megapixeli in sistem “Panoramic”.

 

builtinapps imageiPhone 5 poate inregistra clipuri video in rezolutie full HD, cu o mai buna stabilizare a imaginii, smartphone-ul fiind compatibil cu retelele de mare viteza (4G)) din Statele Unite, Asia, Australia. Tot aseara Apple a anunta ca va renunta la “Google Maps”, in favoarea propriului sistem GPS.

 

“4 inch retina display – It’s not just bigger. It’s Just right”… e vorba de o densitate de pixeli similara cu cea de pe iPhone 4S, datorita rezolutiei de 1136×640, cu raport de aspect 16:9.

 

Senzorii touchscreen sunt integrati in display, tehnologie datorita careia ecranul este cu 30% mai subtire.

Aplicatiile dezvoltate pentru modele anterioare, cu ecran mai mic, nu vor fi afisate deformat, ci cu benzi negre in zonele din afara imaginii. IPhone 5 este echipat cu sistemul de operare iOS 6 al Apple, care aduce numeroase imbunataritiri fata de versiunea anterioara.

 

Bateria asigura 8 ore de convorbire in retele 3G sau 8 ore de navigare pe internet pe retele 4G LTE, 10 ore de navigare pe WiFi, 10 ore de video playback, 40 de ore de muzica sau 225 de ore de standby.

 

IPhone 5 vine cu un nou model de casti audio, superioare celor oferite anterior de Apple, a caror proiectare a durat 3 ani. Conectorul prin care telefonul se poate atasa unui cablu USB si altor dispozitive compatibile este complet nou. Apple a renuntat la conectorul traditional cu 30 de pini, folosit de aproape 10 ani, optand pentru unul mai ingust, cu 8 pini, compania urmand sa ofere un adaptor pentru utilizarea gadget-urilor si dispozitivelor echipate cu vechiul conector

 

Apple a prezentat la San Francisco si noile iPod-uri: iPod Nano si iPod Touch cu un ecran de 4 inci si procesor dual-core A5.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.