Ibiza de ieri si de azi – galerie foto

Au trecut 30 de ani de când cei 4 DJ cunoscuți sub numele Ibiza Four, Nicky Holloway, Paul Oakenfold, Johnny Walker și Danny Rampling, s-au întors în Marea Britanie după o vacanță petrecută în Ibiza și au răspândit vestea despre petrecerile libere, fără griji și alimentate din plin cu ecstasy ce aveau loc în cluburile din Ibiza, fiind promotorii ritmurilor baleare descoperite în insula.

În anii ’80, muzica din cluburile din Ibiza și-a câștigat reputația și a devenit cunoscută sub numele de Balearic beat (trad. ritmuri baleare), un precursor al stilului Acid house din Marea Britanie. În timp ce petrecerile rave se dezvoltau în Europa, o cultură a cluburilor conduse de DJ se contura în viața de noapte din Ibiza. Acesta a fost momentul în care renumitul club Space a fost deschis, datorită lui Pepe Rosello, care a găsit o nișă, inventând petrecerile after-hours: în esență, clubul se închidea la ora 6 dimineața și se deschidea din nou la ora 7 dimineața, când toate celelalte cluburi erau încă închise, permitându-le celor prezenți în club sau celor veniți de la alte cluburi care se închideau, să continue petrecerea și să danseze în plină zi.

Dar clubbing-ul din insulă a început cu mult înainte de aceasta, odată cu deschiderea lui Pacha la sfârșitul anilor ’60 și a clubului Amnesia la mijlocul anilor ’70. Apoi legendarul Space (care și-a închis porțile după 27 ani de funcționare, fiind înlocuit de Hï Ibiza anul acesta), Privilege, DC-10 și multe altele.

În prezent, producători și DJ de top se opresc pe timpul verii în Ibiza și mixează în diverse cluburi, între turnee și alte destinații internaționale. Mulți dintre cei mai cunoscuți DJ folosesc Ibiza ca punct de plecare pentru lansarea unui nou track, fie el house, trance sau techno, Ibiza dobândindu-și renumele mondial de centru cultural pentru muzica house și trance în special.

Desigur, Ibiza nu ar fi Ibiza, atat de iubită de raveri, dacă nu ar fi fost petrecerile care îi aveau cap de afiș pe Sasha, Carl Cox, TINI și Sven Väth, precum și cele cu Nina Kraviz, Ricardo Villalobos sau Cassy.

Galeria de mai jos suprinde practic istoria și tot ceea ce este reprezentativ pentru atât de îndragita Ibiza: soare, hedonism, producători și Dj de top și cluburi renumite internațional pentru petrecerile lor.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.