Iata cum arata resedintele celor mai puternici oameni ai planetei

Incarcate de istorie, cu detalii arhitectonice spectaculoase si interioare luxuriante, locuintele celor mai puternici oameni ai planetei au devenit adevarate embleme ale statelor pe care acestia le reprezinta.

casa alba resedinta oficiala a presedintelui statelor unitePutini sunt cei care n-au auzit de Casa Alba, Palatul Kremlinului sau Palatul Elysee.

Iata cum arata 5 dintre cele mai celebre si somptuoase resedinte ale liderilor lumii:

1. Casa Alba este resedinta oficiala a presedintilor Statelor Unite ale Americii inca din anul 1800 si se afla in Washington, la adresa 1600 Pennsylvania Avenue. Construita intre 1792 si 1800, Casa Alba a fost proiectata si finisata in stil Neoclasic de catre arhitectul de origine irlandeza James Holban. Costurile constructiei celei mai celebre case din lume s-au ridicat in acele vremuri la suma de 232.372 USD.

De-a lungul anilor, interiorul Casei Albe a trecut prin mai multe serii de renovari, restaurari si reamenajari, in functie de preferintele si necesitatile fiecarui presedinte. De exemplu, in timpul presedintiei lui Franklin Roosevelt Casa Alba s-a imbogatit cu o sala de cinema si o piscina interioara.

Astazi, Casa Alba, pe care o cunoastem din multe filme americane si nu numai, este locuita de presedintele Barack Obama.

kremlin moscova interior resedinta oficiala a presedintelui rus

 

2. Nu mai putin celebru, Palatul Kremlinului din Moscova, este o fortareata in care locuieste si lucreaza cel mai puternic si influent om al planetei din acest moment, conform Forbes, presedintele Rusiei Vladimir Putin.

Articol integral la:
http://www.casadex.ro/2013/11/iata-cum-arata-resedintele-celor-mai-puternici-oameni-ai-planetei/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.