Iata culorile primaverii 2016 in amenajarile interioare si in vestimentatie

In lumea modei, dar si in domeniul amenajarilor interioare se stie deja ce culori se vor purta incepand cu primavara lui 2016 si asta pentru ca Pantone – autoritatea mondiala in domeniul culorilor a anuntat, ca de obicei, cele 10 culori vedeta pentru anul viitor, urmand ca in scurt timp sa anunte si culoarea anului 2016.

Paleta cromatica a anului 2016 este inspirata de lumea artei, iar culorile care o compun sunt extrem de calde, calme si prietenoase, avand un impact relaxant asupra psihicului uman. Si culmea este ca sursa de inspiratie a fost gasita in opera unor pictori renumiti pentru lucrarile pline de linii si forme severe, dar si de culori indraznete si chiar stridente, precum Henri Matisse, Pablo Picasso sau Frank Stella. Astfel, culorile vibrante si puternice sunt imbinate armonios cu tonuri naturale, relaxante si cu efect linistitor.

Culorile care vor domina colectiile vestimentare si decorative in primavara anului 2016 se potrivesc deopotriva femeilor si barbatilor, asa ca nu vom remarca diferente notabile intre colectiile pentru barbati si cele pentru femei. Pana si cele mai feminine dintre cele 10 nuante anuntate – Rose Quartz si Peach Echo – fiind extrem de usor de integrat in garderoba masculina, prin asocierea cu nuante precum bleul Serenity sau griul Lilac Gray. Dar iata cateva cuvinte despre fiecare dintre cele 10 culori si recomandarile de asortare a fiecareia dintre ele:

Rose Quartz – comparata cu bobocii de floare, cu un apus de soare si cu obrajii imbujorati – aceasta culoare suava este extrem de convingatoare si in acelasi timp blanda, indemnandu-ne sa reflectam asupra naturii inconjuratoare. Poate fi asortat cu…

Articol integral si imagini la:
http://www.casadex.ro/2015/11/iata-culorile-primaverii-2016-in-amenajarile-interioare-si-in-vestimentatie/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.