Iata care sunt finalistii Selectiei Nationale Eurovision 2015

eurovision2-580x244 Juriul a ales cele 12 piese calificate în finala Selecţiei Naţionale Eurovision 2015. Pe 8 martie publicul şi juriul decid cine merge la Viena.

A million stars  – Luminiţa Anghel

Chica latina – Aurelian Temişan feat. Alexa

De la capăt –  Voltaj

Dragoste în lanţuri – Băieţii

Love won’t run away – Blue Noise

My light  – Rodica Aculova

Nowhere – Cristina Vasiu

Save us  – Tudor Turcu

Secret place – Super Trooper

Still alive – Ovidiu Anton

Superman – Lara Lee

We were in love – CEJ

Aici puteti asculta piesele finaliste – http://eurovision.tvr.ro/piese-calificate/

„Piesele au fost ascultate de mai multe ori, chiar şi de 10 ori, de către membrii juriului, care şi-au dorit să facă cele mai bune alegeri pentru Selecţia Naţională. În final, cu toţii au fost de acord că oricare dintre cele 12 compoziţii ar putea reprezenta România cu succes în faza internaţională a concursului de la Viena”, a declarat Iuliana Marciuc, producătorul evenimentului, la încheierea preselecţiei.
Cei 12 finalişti încep pregătirea pentru show-ul din 8 martie chiar de vineri, 13 februarie, când sunt stabilite întâlniri cu echipa de producţie a Televiziunii Române. Urmează pentru ei un program plin, cu participări la emisiuni, şedinţe foto şi înregistrări. Prima apariţie televizată a artiştilor calificaţi în finala naţională este programată pentru duminică, 15 februarie, la ora 21.10, când telespectatorii TVR 1, TVR HD şi internauţii de pe TVR+ îi vor cunoaşte mai bine, în cadrul primei ediţii a emisiunii Eurovision România.
În acest an, la Eurovision au fost înscrise 93 de melodii, dintre care 79 au intrat în preselecţie, fiind audiate de juriul de specialitate desemnat de TVR. La verificarea dosarelor de înscriere, 14 candidaţi au fost respinşi, întrucât nu au respectat cerinţele prevăzute în Regulament.
În finala Selecţiei Naţionale, cele 12 melodii calificate vor fi supuse jurizării publicului larg, dar şi votului juriului de specialitate, ponderea televotului fiind de 50%, la fel ca în cazul votului juriului.
Selecţia Naţională se va desfăşura la Sala Polivalentă din Craiova şi va fi transmisă în direct de TVR 1, TVR HD, TVR Internaţional şi online, pe www.tvrplus.ro.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.