Handbal masculin: Polonia – Qatar și Franța – Spania, semifinalele Campionatului Mondial de la Doha

cmh Polonia – Qatar și Franța – Spania sunt semifinalele Campionatului Mondial de handbal masculin 2015 de la Doha (Qatar), după rezultatele înregistrate, miercuri, în sferturile de finală.

Franța — Spania este, de fapt, adevărata finală a competiției, având în vedere că Spania este deținătoarea titlului mondial, iar Franța e campioană olimpică și europeană en titre.

Spania a dispus în sferturi de Danemarca, vicecampioana din 2013, cu scorul de 25-24. În urmă cu doi ani ibericii câștigau categoric duelul cu Danemarca, 35-19, dar acum meciul a fost foarte echilibrat, Joan Canellas făcând diferența în ultimele secunde.

Franța, în schimb, nu a lăsat nicio șansă Sloveniei, de care a trecut cu 32-23, grație unui portar, Thierry Omeyer, în mare formă, cu 18 mingi salvate.

Echipa gazdă, Qatarul, a făcut din nou senzație și a reușit calificarea în premieră în semifinalele competiției, un penultima act inedit, împotriva Poloniei.

Qatarul a dispus de Germania cu 26-24, în timp ce Polonia a eliminat Croația cu 24-22. Pentru Qatar, cea mai bună clasare fusese până acum un loc 16 la CM 2003. Actuala echipă a emiratului cuprinde, însă, doar trei jucători născuți în Qatar, iar restul au fost naturalizați (șapte naționalități).

Polonia a ajuns din nou în semifinale, după ce în 2007 a jucat finala, iar în 2009 a luat medalia de bronz.

Rezultatele din sferturi:
Croația — Polonia 22-24
Qatar — Germania 26-24
Slovenia — Franța 23-32
Danemarca — Spania 24-25

Semifinalele vor avea loc vineri:
Polonia — Qatar (17,30, ora României)
Franța — Spania (20,00)

AGERPRES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.