Handbal feminin: HCM Baia Mare a ratat calificarea la turneul Final Four al Ligii Campionilor

hcm HCM Baia Mare a ratat calificarea la turneul Final Four al Ligii Campionilor la handbal feminin, sâmbătă, după ce a fost învinsă în deplasare de echipa rusă Dinamo-Sinara Volgograd, cu scorul de 30-25 (18-11), în manșa a doua a sferturilor de finală.

Campioana României, învingătoare în tur cu 25-23, a făcut un joc foarte slab și a pierdut calificarea fără drept de ape, dar rămâne cu performanța reușită în premieră de a juca sferturile de finală ale Champions League.

HCM nu a găsit cheia apărării ruse, în prima repriză marcând 11 goluri, iar în primele 20 de minute ale părții secunde alte 5.

Gazdele au început cu dreptul și au marcat primele două goluri ale partidei, 2-0 (2), HCM a egalat, 2-2 (5), dar Dinamo a înscris de șapte ori la rând (9-2, 15), în timp ce formația băimăreană a irosit două aruncări de la 7 metri (Do Nascimento, Buceschi). HCM a făcut eforturi să revină în joc, s-a apropiat la cinci goluri, 15-10 (27), dar la pauză scorul a fost de 18-11 pentru Dinamo, HCM irosind o nouă aruncare de la 7 metri (Abbingh).

Formația antrenată de Tone Tiselj nu a evoluat mai bine nici după pauză, când avantajul gazdelor a crescut constant, ajungând la 11 goluri, 27-16 (51). Dinamo s-a relaxat pe final, astfel că HCM a redus din diferență, pierzând doar la cinci goluri, 25-30.

Au evoluat echipele:
Dinamo: Ana Sedoikina, Elena Utkina — Ana Kocetova (3 goluri), Anita Gace (3), Ekaterina Fanina (4), Olga Akopian (9), Daria Dmitrieva (6), Natalia Danșina (2), Polina Vedehina, Evghenia Petrova, Tamara Ciopikian, Asma El Ghaoui (3). Antrenor: Viktor Riabih.
HCM Baia Mare: Paula Ungureanu, Barbara Arenhart — Alexandra Do Nascimento (5), Eliza Buceschi (1), Gabriella Szucs (1), Lois Abbingh, Valentina Ardean Elisei (4), Anastasia Lobaci, Elena Gjeorgjievska, Ksenia Makeeva (2), Luciana Marin, Ekaterina Davîdenko (5), Adriana Nechita (4), Camilla Herrem (3). Antrenor: Tone Tiselj.

Au arbitrat: Charlotte Bonaventura, Julie Bonaventura (ambele din Franța); Delegat EHF: Predrag Pavicevic (Muntenegru).
Turneul final al Champions League va avea loc pe 9 și 10 mai, la Budapesta.

AGERPRES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.