Greseli in amenajarea dormitorului – iti pot strica somnul

Crezi ca doar salteaua este de vina pentru faptul ca te trezesti obosit in cele mai multe dintre dimineti?

1-dormitor placut si relaxant decorat in alb si vernil Poate ai dreptate. Dar cum ti-ai explica daca senzatia de oboseala te-ar urmari si dupa schimbarea saltelei vechi cu una noua? Iti spun eu: este foarte posibil ca in decorul dormitorului tau sa se fi strecurat cateva greseli de amenajare, care iti induc acea nesuferita stare de oboseala.

Dormitorul este, prin definitie, spatiul in care ne retragem pentru a ne odihni si a ne reface fortele epuizate peste zi. Ai zice ca o saltea de calitate, o lenjerie curata, in culori care iti starnesc emotii pozitive, o plapuma calda si moale sunt tot ce-ti trebuie pentru o odihna ca la carte, dar nu este asa. Si in aceasta camera, la fel ca in oricare alta, exista mai multe elemente care contribuie la compunerea decorului, iar pentru a obtine un ambient armonios, benefic psihicului nostru, trebuie sa avem grija cum le alegem si cum le imbinam. In continuare iti voi prezenta ce greseli de amenajare pot fi evitate pentru obtinerea unui dormitor cu adevarat relaxant si odihnitor.

Oricat de mult te atrag culorile tari, precum rosul, galbenul sau violetul, ar trebui sa le eviti atunci cand iti zugravesti dormitorul, daca nu vrei sa te trezesti mai obosit/obosita decat te-ai culcat. Nu este o regula, dar exista multe persoane sensibile la culori, asa ca e posibil sa te numeri si tu printre ele. In dormitor ar trebui evitate culorile stridente si agasante, iar daca iti plac prea mult si nu poti renunta de tot la ele, foloseste-le doar in calitate de accent cromatic sub forma textilelor (lenjerie de pat, pernute decorative, draperii) sau a micilor decoratiuni (tablouri, lumanari, rame foto, veioze etc).

O atmosfera apasatoare, departe de cea care ar trebui sa domneasca intr-o astfel de incapere se obtine prin mobilarea excesiva. Fiind una dintre camerele ferite de ochii musafirilor, multi proprietari aduna in perimetrul dormitorului toate piesele de mobilier de care le este greu sa se desparta. Iar cu aceasta ocazie mai fac rost si de cate un spatiu de depozitare suplimentar. N-ar fi nicio problema, daca in consecinta camera destinata somnului si odihnei n-ar deveni…

Articol integral si imagini la:
http://www.casadex.ro/2015/09/greseli-in-amenajarea-dormitorului-iti-pot-strica-somnul/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.