Gabriela Szabo dorește multe medalii de la sportivii români prezenți la Jocurile Europene

gabi Ministrul Tineretului și Sportului, Gabriela Szabo, a declarat, joi, pentru AGERPRES că dorește multe medalii de la reprezentanții României la prima ediție a Jocurilor Europene, competiție multisport care va avea loc la Baku, în perioada 12-28 iunie 2015.

”Atenția noastră este îndreptată spre toate categoriile de vârstă. Nu o să fie numai cei cu mari performanțe, cu multă experiență. Aici o să-i vedem pe cei care au mai concurat, dar ne preocupă și cei cu mai puțină experiență, ei ne vor reprezenta la Jocurile Olimpice din anul 2020. Deja la Ministerul Tineretului și Sportului, împreună cu colegii mei, lucrăm să punem bazele următoarelor competiții, cum este cea din anul 2020. Așa că ne concentrăm pe toate categoriile de vârstă. Îmi doresc foarte tare ca în această echipă să fie o îmbinare dintre categoriile de vârstă. Să se întoarcă cu foarte multe medalii, asta este cel mai important și să calificăm cât mai mulți copii. Dacă delegația o să fie foarte mare și așteptările sunt mari” , a spus Gabriela Szabo pentru AGERPRES.

În continuare, ea a precizat: ”Ministerul Tineretului și Sportului se implică în tot ce înseamnă eveniment sportiv pentru România. Această competiție importantă de la Baku am început să o pregătim. Este o competiție nouă, pe care am bugetat-o prin federațiile naționale. Deja banii de pregătire pentru sportivi sunt în bugetele federațiilor. Deci avem o atenție foarte mare pentru evenimentul din Azerbaidjan. Este o competiție nouă și pentru noi, dar și la nivel internațional. Atenția este foarte mare din toate punctele de vedere pentru această competiție și sper mult să fie o reușită”,

Gabriela Szabo a mai menționat: ”Să vedem concluziile după prima ediție și, în continuare, strategia o să fie stabilită de Comitetul Olimpic European. Așteptăm acum să se desfășoare prima ediție și vom vedea rezultatele. Dar, orice lucru are un început. Eu sunt convinsă că o să fie o reușită deplină. Vreau să subliniez preocuparea guvernului din Azerbaidjan să fie un succes, se investește foarte mult acum pentru ca totul să fie o reușită”.

AGERPRES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.