Fotbal:Bogdan Vintilă nu mai este selecționer U17, Zoltan Kovac nu mai coordonează loturile de juniori

vinti Bogdan Vintilă nu mai este selecționerul naționalei Under-17 a României, iar Zoltan Kovac nu mai este coordonatorul loturilor de juniori, a anunțat vineri site-ul Federației Române de Fotbal.

“Comisia Tehnică a Federației Române de Fotbal a decis astăzi următoarele măsuri, supuse spre aprobarea conducerii FRF și aprobate: Domnul Bogdan Vintilă nu mai este selecționer U17; Domnul Zoltan Kovac nu mai este coordonatorul loturilor de juniori, ci se va ocupa exclusiv de dezvoltarea metodologică și teoretică pentru sectorul juvenil. Urmează ca, în perioada următoare, Comisia Tehnica să analizeze și să propună variante pentru postul de selecționer U17 și cel de coordonator al loturilor naționale de juniori”, informează site-ul FRF.

Sub conducerea lui Bogdan Vintilă, naționala U17 a pierdut toate meciurile din grupa a șasea a turului de elită al Campionatului European de fotbal Under-17.

“I-am acordat domnului Kovac timp și resurse pentru a lua contact direct, la trialuri, acțiuni amicale și oficiale, cu jucătorii români. De azi înainte, domnul Kovac trebuie să se ocupe de zona teoretică, pentru care a fost adus. Și-a depășit atribuțiile, trebuie să se canalizeze de azi doar asupra obiectivului său. Și în Belgia, unde a lucrat, domnul Kovac a fost un an selecționer U18, apoi a trecut pentru trei ani în zona teoretică”, a declarat Anghel Iordanescu, președintele Comisiei Tehnice a FRF.

Gheorghe Hagi ceruse, luni, într-o scrisoare publică adresată lui Anghel Iordănescu, în calitate de președinte al Comisiei Tehnice din cadrul Federației Române de Fotbal, demisia lui Zoltan Kovac din funcția de coordonator al loturilor naționale de juniori, după ce naționala Under-17 a ratat calificarea la turneul final Campionatului European din acest an și după ce Kovac, fost angajat al federației belgiene de fotbal, ar fi jignit trei componenți ai lotului, toți trei legitimați la Academia Gheorghe Hagi (Coman, Hagi jr, Casap), la turneul de pregătire din Olanda.

”Domnul Kovac le-a transmis jucătorilor că, indiferent că se antrenează cu echipa de seniori a unui club de Liga 1 (FC Viitorul), sau că au jucat în Liga 1 (fiind vizat direct Ianis Hagi), ‘You are nothing, You are zero’ (ești un nimic, ești un zero)”, a afirmat Hagi în scrisoare, precizând că afirmațiile lui Kovacs ar fi fost făcute în prezența celorlalți membri ai lotului și ai staff-ului tehnic, deși Ianis Hagi este căpitanul echipei, iar Coman și Casap sunt doi dintre liderii acestei generații.

”Îi transmit public domnului Kovac că nu merită funcția atât de importantă pe care o deține în cadrul FRF, iar rezultatele loturilor naționale de juniori din ultima perioadă demonstrează acest lucru”, a mai spus Gică Hagi, care consideră că jignirile amintite au contribuit la demoralizarea jucătorilor și la rezultatele negative obținute la turneul de elită din Anglia.

Joi, Hagi a revenit cu noi dezvăluiri, într-o conferință de presă: “Când Ianis a plecat în Ungaria, la turneul Puskas, mi-a zis un lucru care m-a lăsat mască. După turneul de calificare din Andorra, în aeroport, a fost chemat de Kovac, care i-a spus: ‘Acesta e costumul, mi-l cari până în România’. Eu nu mi-am educat copilul nici să îmi care geanta, nici costumul. Poate să care echipament sportiv, că și eu am făcut-o când eram junior, dar nu lucrurile personale ale dânsului”.

AGERPRES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.