Fotbal: Steaua – Borussia Dortmund 0-1, în meci amical

kese Steaua București a fost învinsă de formația germană Borussia Dortmund cu scorul de 1-0 (0-0), sâmbătă, la Alicante, într-un prim meci amical de fotbal susținut de campioana României în stagiul de pregătire din Spania.

Steaua, care a evoluat în premieră cu noua sa stemă pe tricouri, a făcut un meci bun și nu a lipsit mult să obțină un rezultat bun. Unicul gol a fost înscris de polonezul Blaszczykowski (84), după o eroare a lui Paul Papp.

”Roș-albaștrii” au avut doar două ocazii notabile în prima repriză, ambele prin Keșeru, dar acesta a ratat în minutele 4, singur cu portarul, și 32 (șut pe lângă poartă). Keșeru a fost aproape de gol și după pauză, când Steaua a avut o perioadă bună de joc, dar atacantul a trimis mingea în bară (51), iar apoi l-a luat la țintă pe Ginter (55), din poziție de finalizare. După mai multe schimbări în ambele echipe, finalul partidei a aparținut Borussiei, echipă calificată în optimile Champions League, care a părut superioară din punct de vedere fizic.

Circa 5.000 de spectatori, în majoritate români, au urmărit meciul de pe stadionul ”Jose Rico Perez”, în care la Steaua a debutat noul-venit Rareș Enceanu. Andrei Prepeliță și Giedrius Arlauskis au acuzat probleme medicale minore și au fost menajați, în timp ce Chipciu, Filip, Iancu și Tamaș au parte de un program de pregătire separat, după accidentări.

Au evoluat echipele:

Steaua: V. Cojocaru — Râpă (G. Matei, 82), Luchin, Papp, Toșca (Latovlevici, 46) — Bourceanu (Pham-Huy, 82), Breeveld (I. Neagu, 46) — Ad. Popa, N. Stanciu (Rusescu, 46), Cr. Tănase (căpitan; Enceanu, 79) — Keșeru (Vâlceanu, 73). Antrenor: Constantin Gâlcă.

Borussia: Weidenfeller (Alomerovic, 46) — Grosskreutz (Stankovic, 74), Subotic, Hummels (Schmelzer, 46), Sokratis Papastathopoulos — Gundogan (Burnic, 61), Kehl (Ginter, 45) — Jojic, Reus (Blaszczykowski, 46), Kampl (Passlack, 65) — Immobile (Harder, 74). Antrenor: Jurgen Klopp.

Steliștii vor mai juca un amical în Spania, pe 21 ianuarie, cu Shanghai Shenhua (China).

AGERPRES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.