Fotbal: Pele se simte din ce în ce mai bine, dar nu se știe când va părăsi spitalul

pele Legenda fotbalului brazilian, Pele (74 ani), continuă să se simtă din ce în ce mai bine, fără dializă, la secția de terapie semi-intensivă, dar nu se știe când va putea fi externat, a anunțat spitalul Albert Einstein din Sao Paulo, unde a fost internat joi.

”Pacientul Edson Arantes do Nascimento (Pele) continuă să se simtă din ce în ce mai bine și rămâne la secția de terapie semi-intensivă. Atât examenul clinic, cât și rezultatele de laborator din această dimineață (miercuri) sunt bune și pacientul nu va mai avea nevoie de asistență renală”, indică un comunicat al spitalului care precizează că o altă evaluare a funcțiilor renale va fi făcută ”mâine (joi), la prima oră”.

”El nu mai are febră, merge prin salon și petrece cea mai mare parte a zilei stând într-un fotoliu. Mănâncă bine, fără alterări hemodinamice sau respiratorii”, conchid medicii care semnează buletinul de sănătate.

Eternul ”număr 10” și-a început, miercuri, cea de-a patra zi, fără asistență renală. El nu are decât un rinichi de pe când era încă jucător în activitate, când și-a fracturat o coastă în timpul unui meci care i-a afectat rinichiul drept, în final extirpat, a explicat recent agentul său, Jose Fornos, alias Pepito.

Joia trecută, spitalul în care Pele fusese internat de trei zile indica faptul că el se află într-o ”stare clinică instabilă”. Starul fotbalului a fost atunci transferat într-o unitate de terapie specializată, intermediară celei intensive, apoi la terapie intensivă pentru a fi supus unei dialize, fapt ce a alarmat întreaga lume. Zeci de ziariști stau de atunci în fața spitalului Albert Einstein, unul dintre cele mai reputate din Brazilia, pentru a afla care este starea de sănătate a marelui fotbalist.

Pele a mai fost spitalizat pe 13 noiembrie în același stabiliment pentru a fi supus unei operații de extragere a calculilor renali. Atunci el a rămas internat două zile. Însă, după aproape 10 zile, durerile abdominale l-au constrâns să se întoarcă la spital.

Pele este unul dintre cei mai mari fotbaliști din istorie. El a marcat 1.281 de goluri în 1.363 meciuri de-a lungul unei cariere care s-a întins între anii 1950 și anii 1970.

Născut pe 23 octombrie 1940 într-o casă modestă din orașul Tres Coracoes, în Statul Minas Gerais (sud-estul Braziliei), Pele a câștigat trei titluri mondiale cu selecționata braziliană, în 1958 (când avea doar 17 ani), 1962 și 1970.

AGERPRES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.