Fotbal: Juventus, în finala Ligii Campionilor, după 1-1 cu Real Madrid

juvee Juventus Torino s-a calificat în finala Ligii Campionilor la fotbal, miercuri seara, după ce a terminat la egalitate, 1-1 (0-1), cu Real Madrid, deținătoarea trofeului, pe stadionul ”Santiago Bernabeu”, în manșa a doua a semifinalelor.

Juve, care câștigase în tur 2-1, va juca finala cu FC Barcelona, pe 6 iunie, pe Olympiastadion din Berlin, grație golului marcat de Alvaro Morata (57), un jucător crescut de Real. Madrilenii deschiseseră scorul prin Cristiano Ronaldo (23), dintr-un penalty, după o intervenție imprudentă a lui Chiellini la James Rodriguez.

”Bătrâna Doamnă” va juca din nou finala Champions League după o pauză de 12 ani.

Real a început bine, a presat din startul partidei, iar Benzema (6) a tras peste poartă, după care lovitura liberă a lui Ronaldo (11) a fost deturnată în corner de Buffon. Juve a avut și ea o șansă de gol, dar Casillas a fost atent la șutul lui Vidal (14).

Bale (20) l-a testat și el pe Buffon, înainte ca Real să deschidă scorul din lovitura de pedeapsă. Benzema (30 — lovitură de cap apărată de Buffon, 39 — șut peste poartă, 41 — șut la colțul scurt scos de Buffon) și Ronaldo (41 — șut în plasa laterală) au creat pericol, dar nu au reușit să concretizeze.

”Vecchia Signora” a început bine partea secundă și Marchisio a amenințat poarta lui Casillas (51), pentru ca șase minute mai târziu Morata să profite de o nesincronizare a apărării madrilene și a trimis în plasă cu toată opoziția lui Iker Casillas (57).

Real a ieșit la joc și a căutat golul care s-o trimită în prelungiri, dar Bale (63, 72, 84) nu a nimerit ținta, la fel ca și James Rodríguez (68). Campioana Europei a greșit mult, iar Cristiano Ronaldo a fost ca și inexistent în repriza secundă.

Mai mult, torinezii au fost aproape în două rânduri să marcheze golul victoriei pe ”Bernabeu”, însă Casillas a salvat situația în fața lui Marchisio (70) și a lui Pogba (88).

Real Madrid — Juventus Torino 1-1 (1-0)
Au marcat: Cristiano Ronaldo (23 — penalty), respectiv Alvaro Morata (57).
Madrid, stadion ”Santiago Bernabeu”: 79.000 spectatori
Liga Campionilor — semifinale (retur)
În tur: 1-2

Au evoluat echipele:
Real Madrid: Iker Casillas (căpitan) — Daniel Carvajal, Sergio Ramos, Raphael Varane, Marcelo — James Rodriguez, Toni Kroos, Isco — Gareth Bale, Karim Benzema (Javier ”Chicharito” Hernandez, 67), Cristiano Ronaldo. Antrenor: Carlo Ancelotti.

Juventus: Gianluigi Buffon (căpitan) — Stephan Lichtsteiner, Leonardo Bonucci, Giorgio Chiellini, Patrice Evra — Paul Pogba (Roberto Pereyra, 89), Andrea Pirlo (Andrea Barzagli, 79), Claudio Marchisio — Arturo Vidal — Carlos Tevez, Alvaro Morata (Fernando Llorente, 84). Antrenor: Massimiliano Allegri.

Arbitru: Jonas Eriksson (Suedia)
Cartonașe galbene: Isco (32), James Rodríguez (44), Tevez (71), Lichtsteiner (76).
AGERPRES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.