Festivalul de Turism si Ecologie „Mecanturist” 2015

In zilele de 8 – 10 mai 2015, Asociatia MECANTURIST Galati organizeaza Festivalul de Turism si Ecologie „Mecanturist” etapa I a Campionatului National de Turism Sportiv Stafeta Muntilor competitie gazduita de Parcul National Muntii Macin.

poza_comunicatCompetitia, inscrisa in calendarul Campionatului National de Turism Sportiv Stafeta Muntilor, este o competitie sportiva de masa deschisa tuturor grupurilor de persoane, cluburilor si asociatiilor de turism si ecologie din tara, afiliate sau neafiliate.
Campionatul National de Turism Sportiv Stafeta Muntilor este la a IV a editie, iar anul acesta are in componenta zece etape organizate in diverse masive din Romania, fiind o competitie specializata, al carei clasament general este alcatuit exclusiv din probe ce pot fi cuantificate obiectiv conform Regulamentului Competitional Stafeta Muntilor 2015.
Poate participa orice persoana care iubeste muntele, are spirit de echipa si practica miscarea in aer liber, neexistand restrictii de varsta sau sex. Sunt necesare numai: o stare buna de sanatate, un nivel de pregatire fizica adecvat probei la care se inscrie, un echipament corespunzator si o gustare in rucsac.
Conform Regulamentului Competitional Stafeta Muntilor 2015 vor fi 6 categorii de concurs a cate 3 probe obligatorii (raid montan, orientare si proba teroetica), pe echipe.
Probele optionale ale etapei sunt: proba de escalada (noduri de alpinism pentru categoria Family, escalada pentru celelalte categorii), proba de cross montan – proba individuala, proba de orientare cu GPS-ul – proba individuala si proba culturala.
Proba culturala se va incheia cu un recital trupa CALEnDAR, sambata 9 mai incepand cu orele 20,00.
Se vor acorda premii primilor trei clasati atat la fiecare categorie, cat si la „general” si multe alte premii surpriza.
Detalii despre organizare taberei, ora de start, traseul complet, lungime traseului, diferenta de nivel si multe altele pe pagina oficiala a Campionatului National de Turism Sportiv Stafeta Muntilor si pe site-ul Asociatiei MECANTURIST: www.stafetamuntilor.ro si www.mecanturist.ro.
Toate probele organizate conform Regulamentului Competitional Stafeta Muntilor sunt gratuite si nu se vor percepe taxe de participare.
Competitia este organizata in premiera de Asociatia MECANTURIST este realizata cu sprijinul Primariei comunei Greci, Directiei Judetene de Sport si Tineret Galati, Rotary Club Galati Donaris, ArcelorMittal Galati, Dexter Serv S.R.L.
Pentru accesul in Parcul National Muntii Macin taxa de intrare este de 6 lei, biletul fiind inclus pentru participarea la tombola Festivalului „Mecanturist”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.