Feeric în Cetate. La Alba Iulia

blank

După șapte ani de succes la Sibiu, Feeric Fashion Days, cel mai important eveniment de modă din Europa de Est, face un nou pas în dezvoltarea festivalului. Timp de trei zile, Feeric Fashion Days se mută în magnifica Cetate Alba Carolina.

FFD Alba IuliaPrezentări de modă, expoziții de fotografie, concerte, petreceri și multe alte surprize îi așteaptă pe toți cei care vor să vadă cum un oraș se poate transforma și prin modă. „Eu îmi doresc de foarte mult timp să dezvolt Feeric-ul și în alte orașe din țară. Alba Iulia este un oraș superb, cu potential maxim, avand în vedere neconvenționalul spațiilor în care au loc prezentările de modă și resursele certe pentru profesionistii din Alba Iulia ce se regasesc în industria modei: designeri, make-up artisti, fotografi etc. Am fost extrem de încântat de receptivitatea Primăriei municipiului Alba Iulia de a organiza acest festival aici. Ni s-a oferit tot sprijinul necesar, pentru a avea un eveniment reușit”, spune Mitichi, directorul festivalului Feeric Fashion Days.
Festivalul debutează în 4 iulie cu o expoziție colectivă de fotografie de modă. În centrul Cetății, pe pietonala Mihai Viteazul, vor expune pe cuburi de mari dimensiuni Roxana Enache, Radu Cărnaru, Andreea Retinschi și Oltin Dogaru. Sâmbătă, ziua începe cu o prezentare de modă individuală, pe strada Muzeului, în fața Muzeului Național al Unirii, de la ora 19. Apoi, la ora 21, Dana Săvuică, prezentatoarea acestui festival, va deschide prima Gală Feeric în Cetatea Alba Iulia. Pe pasarela de la Poarta a III-a a Cetății Alba Carolina își vor prezenta cele mai recente colecții designerii Evgheni Hudorojcov, Giuka, Mihaela Cîrlugea, Anca Stănilă și Adriana Delia Bărar.
Duminică, tot de la ora 19, o nouă colecție va fi prezentată la Podul de lemn de la Poarta a IV-a, iar de la ora 21, în Gală, vor prezenta Gabriela Atanasov, Rozalia Bot, Iulia Manciulea Tileagă, Anamaria Șut și Adina Buzatu.
„Cetatea albaiulienilor începe să fie „revendicată” de organizatori de evenimente tocmai pentru ceea ce s-a realizat în ultimii ani: spații versatile, ce pot fi folosite de la parade militare și până la, în acest caz, paradă de modă. Opoziția dintre spațiile istorice și pasiunea creatoare a designerilor de azi este „la modă”. Feeric Fashiond Days este un festival care a pretins întâietatea în Romania, este expresia care definește perfect îmbinarea dintre ce am moștenit cu ceea ce modelăm în prezent. Frumusețea acestei cetăți va pune și mai mult în valoare colecțiile designerilor. Vă așteptăm cu drag pe toți la prima ediție a Feeric Fashion Days Alba Iulia”, spune Mircea Hava, primarul municipiului Alba Iulia.

Feeric Fashion Days Alba Iulia este un eveniment organizat de Fundația Mitichi și susținut de Primăria municipiului Alba Iulia.

Parteneri: Boromir, Kessler, Gavroche
Eveniment organizat cu sprijinul Consiliului Județean Alba și al Muzeului Național al Unirii Alba Iulia.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.