Destinaţia Eurovision, programul zilnic care vă prezintă cei mai creativi oameni ai momentului

În fiecare seară, de luni până vineri, imediat după Telejurnalul de la ora 20:00, la TVR 1 intrăm în culisele Eurovision România 2020.

În acest an, în România, selecţia naţională pentru concursul Eurovision #ealtceva. În apropiere de Bucureşti, a fost organizată în premieră o tabără de creaţie cu totul specială, având drept scop compunerea celei mai bune piese pentru concursul internaţional. S-au adunat acolo oameni extrem de talentaţi, tineri profesionişti în domeniul muzical, care se află în spatele unor mega hituri şi care participă pentru prima oară la un proiect legat de Eurovision.

În tabără, zilele au fost pline de muzică, de emoţie şi de creativitate pentru aceşti tineri care apar foarte puţin la televizor sau în presă, însă lasă piesele produse de ei să ducă mesajul în faţa publicului. Doar că acum, la Destinaţia Eurovision, artistul WRS profită de prezenţa lor în tabăra de creaţie şi îi provoacă să se prezinte, să îşi dezvăluie planurile şi să spună ce cred ei despre piesa care ar trebui să ne reprezinte la Rotterdam. 

În primul episod din 3 februarie, am aflat mai multe despre tabără şi am cunoscut o parte din echipa convocată, de la câţiva dintre interpreţii, compozitorii șşi producătorii prezenţi, până la personalul care asigură suportul tehnic şi logistic. Am descoperit şi o parte din tehnica de ultimă generaţie adusă la faţa locului şi am văzut cum se pregătesc pentru a crea oameni care cunosc toate dedesubturile industriei.

Marţi, 4 februarie, am cunoscut prima dintre echipele de compoziţie: producătorii Marco & Seba împreună cu Hellen, mega songwriter pentru Universal Song Music Franţa, cu sesiuni în Olanda, Marea Britanie şi alte ţări din vestul Europei. În ţară, Hellen a colaborat cu Marius Moga, Haha Production şi artişti ca Smiley, Sore, Feli, Andra. Marco & Seba, producătorii care au stat în spatele megahiturilor INNEI Hot şi Sun is up, consideră că pentru Eurovision nu există o reţetă anume, lucru demonstrat de piesele câştigătoare din ultimii ani, care au fost foarte diferite. Ei cred că un producător sau compozitor pentru Eurovision nu ar trebui să se lase influenţat de ceea ce a fost, ci trebuie să vină cu ceva nou. În tabăra de creaţie, ei lucrează la o piesă ritmată, foarte optimistă şi vor să aducă în competiţia internaţională o creaţie de calitate,  cu mesaj puternic, care să emoţioneze ascultătorii.

Miercuri, în episodul 3 la Destinaţia Eurovision, WRS a intrat în studioul unei alte echipe de compoziţie:  QUICK (Bogdan Mihai) şi songwriterul THEEA MICULESCU.

Lor li se datorează mari producţii muzicale la radio şi pe internet: Bebe (Inna), Claro Que Si (Juan Magan X Hyenas X Mohombi X Yasiris), Bambolina (KILLA FONIC feat. Carla’s Dreams), Trika trika  (Faydee feat.Antonia).​

De la ei am aflat că piesa pentru Eurovision la care lucrează are nu doar un mesaj puternic – despre cum să te ridici deasupra tuturor greutăţilor, dar şi influenţe persane pe fundal, cu o semnificaţie specială. Quick crede că Eurovision înseamnă, în primul rând, expunere, iar pe scena concursului ar merge cu o piesă „ciudăţică”, amuzantă, aşa cum a fost TOY, piesa câştigătoare a Nettei din 2018, în timp ce Alex Pelin este de părere că ar merge fie o piesă lirică, fie una din cealaltă extremă, foarte amuzantă, în niciun caz o piesă de mijloc.

Primul lucru aflat joi, 6 februarie, când la Destinaţia Eurovision am pătruns în studioul lui COCO (Costin Bodea), a fost că piesa pentru Eurovision se află aproape de final. WRS l-a găsit pe Coco lucrând cu Alex Pelin şi Cezar Gună, oameni cu experienţă şi creativi, cu care a mai colaborat şi pe alte proiecte şi cu care are un scop comun în această tabără: să creeze o muzică deosebită pentru Eurovision. 

Alex Pelin omul din spatele hiturilor Pe aripi de vânt (Delia feat. Kaira), Retrograd (DJ Project feat. Andia), 4 camere (DJ Project feat.Ami) este inspirat de faptul că face ceea ce îi place cel mai mult: muzică bună.

Chiar dacă Coco a semnat piese de succes pentru Antonia, Smiley, Andra, Inna, Irina Rimes, Carla’s Dreams, Nicole Cherry, este pentru prima dată când lucrează pentru Eurovision şi este de părere că în concursul internaţional trebuie mers cu o piesă fresh ce are o temă cu care oamenii să empatizeze.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.