Descoperim si cucerim Masivul Piatra Craiului

Clubul Alpin Temerarii va invita, in perioada 04-06 septembrie 2015, sa descoperiti si sa cuceriti masivul Piatra Craiului , in cadrul celei de-a IX a etape a Campionatului National de Turism Sportiv Stafeta Muntilor, dotat cu Trofeul Temerarii editia a II a, unde tabara va fi amplasata la Gura Raului, Masivul Piatra Craiului, orasul Zarnesti.

dsc_0182Legenda spune ca acum foarte mult timp, poporul de prin aceste locuri era condus de un crai mult iubit si respectat, caruia i se spunea Maritul. Ajuns deja batran, el nu avea niciun copil. Asa ca hotareste sa aleaga chiar el un mostenior al tronului, pentru a evita luptele de dupa moartea sa. Organizeaza in acest scop un concurs in care flacaii veniti din toate colturile tarii sa se intreca in probe fizice si de intelepciune. La o stana din munti traia un pastor voinic pe nume Bradut. Auzind de competitia pentru tron a Maritului, tovarasii pastorului il indeamna sa se duca si el sa-si incerce norocul. Acesta se dovedeste cel mai drept, puternic si intelept dintre toti feciorii. Asadar Piatra cea Mare pe potecile pe care a umblat Bradut sa numit Piatra Craiului in cinstea pastorului care prin propriile puteri a devenit Crai.
Trofeul Temerarii este o competitie de tip Challenge ce se desfasoara la nivel national unde Clubul Aplin Temerarii va organiza diferite activitati cu specific montan, precum: drumetie, orientare sportiva, cunostinte turistice, maraton, foc de tabara, poezie, muzica folk si alte surprize).
Taramul de vis Piatra Craiului, un munte incarcat de mistere si istorie, cu peisaje unice va astepta sa-i cuceriti doua varfuri ce domina zarea. Trofeul Temerarii se adreseaza tuturor persoanelor, indiferent de conditia fizica pe care o au si doresc sa participe la activitati sportiv-cultural-ecologice.
Participantii in functie de varsta si de nivelul de pregatire vor participa sub forma unei echipe, formata din trei persoane unde vor alege una din cele sase categorii: Elite, Family, Juniori, Feminin, Veterani, Open. Categoria Family este ce-a mai cautata categorie din intrega competitie unde parintii sunt incurajati de catre organizatori sa descopere frumusetile naturii, savurand emotiile unei competitii unde copii vor invata cum sa citeasca o harta, cum sa foloseasca o busola, isi vor testa cunosintese turistice.
Evenimentul este organizat cu sprijinul Primariei Zarnesti, Jandarmeriei Zarnesti, Salvamont Zarnesti, Crucea Rosie Zarnesti, Rezervatia Naturala Piatra Craiului, Concelex , Andratec AG 2002 si a sculptorului Mihai Jitaru.
Evenimentul cuprinde probe de concurs , organizate conform regulamentului Campionatului National de Turism Spotiv „STAFETA MUNTILOR” iar pentru mai multe detalii va invitam sa accesati site-ul www.stafetamuntilor.ro

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.