“De 1 Decembrie, românii Zâmbesc!”

blank

În contextul în care ultimele Eurobarometre arată că românii sunt printre cei mai trişti cetăţeni ai Uniunii Europene, Asociaţia Tinerilor pentru România va demara, chiar de Ziua Naţională a României, în peste 43 oraşe din România, în Istanbul (Turcia) şi în Vila Real (Portugalia) a doua ediţie a campaniei “De 1 Decembrie, Zâmbeşte!”.

coverScopul acțiunii este de a reda tuturor concetățenilor încrederea şi bucuria de a fi români, de a le reaminti despre importanța Unirii și sacrificiile făcute de compatrioți, în decursul istoriei, pentru a ne ține uniți și puternici.
Înarmați cu steaguri tricolore, camere de fotografiat profesioniste și mult entuziasm, voluntarii și membrii ATPR îi vor întâmpina pe sărbătoriți, în parcuri și în alte locuri publice, pentru a celebra așa cum se cuvine Ziua Națională a României: cu multe zâmbete, steaguri tricolore și bucuria înfăptuirii Marii Uniri. Toate fotografiile realizate vor fi postate și se vor putea downloada de pe adresa de facebook a Asociaţiei Tinerilor Pentru România.
“Inițial, am gândit această campanie în jurul unui concept-cheie: unirea. Atunci ne-am dat seama că unirea este generatoare de bucurie, mândrie și zâmbete. Și cum zâmbetul este un dar ce trebuie împărtășit cu alții, așa s-a născut ideea de a-i fotografia pe români, ținând tricolorul în brațe, lângă suflet, în jurul gâtului, și transmițând, bucuria și onoarea de a fi urmașii unor mari eroi. La prima ediţie, cea din 2013, am “strâns” peste 1500 de zâmbete, şi am întâlnit şi străini care doreau să-şi împărtăşească bucuria alături noi. Dorim ca tinerii să fie promotorii acestor gânduri pozitive, iar toți românii să-și exprime în public bucuria Marii Uniri … zâmbind!”, a declarat Cristian Tănase, președintele Asociației Tinerilor pentru România.

Asociaţia Tinerilor din România este o organizaţie non-guvernamentală, înfiinţată în anul acesta, care are ca obiective majore promovarea tinerilor în mediul social,economic şi educational, precum şi responsabilizarea acestora cu privire la viaţa lor şi rolul pe care îl au în familie, şcoală şi societate.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.