Dance For Life, susținută de Fundația Tim Bergling (Avicii)

Avicii

Fundația Tim Bergling, o organizație de susținere creată de familia DJ-ului și producătorului Avicii, și-a anunțat sprijinul pentru “Dance for Life”- o inițiativă din Suedia care are ca scop creșterea gradului de conștientizare a bolilor mintale și a sinuciderii în rândul tinerilor.

Școlile pot participa La această inițiativă prezentând un dans coregrafiat în mai multe locuri din Suedia. Inițiativa a fost lansată anul trecut în Polhemskolan, un liceu din Lund, iar de atunci s-a extins la peste 120 de școli și 1.200 de clase cu peste 30.000 de elevi.

Următorul “Dans pentru Viață” va avea loc pe 10 septembrie, când este marcată Ziua de Prevenire a Suicidului. Clasele se pot înscrie pe site-ul web al Dance for Life. Participanții vor primi un videoclip cu instrucțiuni pentru dans, precum și sfaturi pentru promovarea sănătății mintale.

Fundația Tim Bergling a fost înființată în 2019, la un an după ce Avicii s-a sinucis, la vârsta de 28 de ani. Organizația se străduiește să sprijine tinerii care se confruntă cu probleme de sănătate mintală, dar și să tragă un semnal de alarmă cu privire la faptul că sinuciderea reprezintă o problemă globală de sănătate.

Luna trecută, Sirius XM a lansat Avicii Radio, pentru “a comemora cariera lui Avicii și impactul asupra muzicii dance și electronice”. A început cu Music For a Better Day, o campanie numită după piesa sa din 2015, și a prezentat artiști care vorbesc despre sănătatea mintală.

 

Sursa: https://djmag.com/news/avicii-dedicated-tim-bergling-foundation-backs-swedish-students-mental-health-and-suicide

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.