Curajul de a fi tu insuti

fundatia calea victoriei

Obiectivul propus participantilor prin acest atelier este deprinderea unui mod de comunicare constient, autentic si responsabil, care sa favorizeze cultivarea unor relatii dinamice si sanatoase, atat in viata profesionala cat si cea personala.

Se adreseaza celor care sunt pregatiti sa-si reevalueze modul in care comunica cu ei insisi si cu cei din jur si doresc sa invete un mod de comunicare si relationare ‘ecologic’ pentru a putea fi mai mult ei insisi si a avea mai multa energie pentru viata.

Tematica

Ecologia Comunicarii si Relatiilor Interumane – propunerile Metodei ESPERE© (Energie Specifica pentru o Ecologie Relationala Esentiala) pentru a fi mai mult tu insuti, in relatia cu tine si cu ceilalti.

Metoda ESPERE este o pedagogie a comunicării elaborată de psihosociologul francez Jacques Salomé. Ea este utilizată de peste 30 de ani ca un instrument practic de comunicare şi relaţionare interpersonală. Sensul pe care il da Jacques Salomé verbului „a comunica” este „a pune in comun”. Din aceasta perspectiva, metoda ESPERE ne ajuta sa ne asumam rolul de a fi co-autorii responsabili ai relatiilor noastre, pentru a trai viata cu mai multa autenticitate si constienta.

Pe parcursul atelierului vor fi abordate urmatoarele subiecte principale:

● Ce inseamna sa comunici autentic si constient?

● Concepte structurante, instrumente de lucru, reguli de „igienă relaţională”

● Sistemul disfunctional de comunicare

● Cum trecem de la un mod de comunicare disfunctional la unul relational?

● Demersuri intr-o relatie, registre de ascultare, dinamici relationale

● De la ‘a face’ si ‘a fi’, la ‘a putea deveni’ ●

Modalitate de lucru si rezultate asteptate:


Atelierul se va desfasura într-o manieră dinamică, aportul didactic alternand cu lucrul pe situatiile concrete propuse de participanti, care vor fi invitati sa se implice activ. Este un atelier in mica masura teoretic si in primul rand practic, care va tine cont de asteptarile participantilor, astfel incat sa fie facilitata schimbarea, nu numai cunoasterea.

Punand in practica si integrand modul de comunicare relational in viata de zi cu zi, in relatia cu sine, cu colegii, familia si prietenii, veti putea sa va dezvoltati capacitatile personale de comunicare si relationare interpersonala, sa gasiti noi modalitati de a rezolva conflictele interioare si exterioare, sa ameliorati calitatea relatiei cu sine si cu cei din jur.

"Cel mai dificil, in cautarea adevarului nostru intim, este ca uneori riscam sa il gasim." (J. Salome)

Durata curs: 6 ateliere
Frecventa: saptaminal – Joi
Cost curs: 300 ron* – adulti/225 ron – elevi, studenti
Loc desfasurare: Fundatie
Data: 22 aprilie, 18:30 (grupa*: max 16 persoane)

INSCRIERI LA – CONTACT@VICTORIEI.RO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.