Sa zicem ca ai mostenit sau ai ocazia sa cumperi un teren la un pret extrem de avantajos, intr-o zona frumoasa, dar nu dispui de suficienti bani incat sa poti construi o casa, in plus te mai si pricepi sa manuiesti diverse unelte.
Iti propun sa iei in calcul containerele maritime, folosite din ce in ce mai frecvent in alte tari ale lumii.
Pe langa faptul ca te vei alege cu o casa ieftina, ce poate fi realizata intr-un timp record, vei participa in mod activ la miscarea ecologista, prin reciclarea containerelor maritime scoase din uz. Mai jos vei gasi toate informatiile si detaliile despre cumpararea containerelor metalice, dimensiunile lor, autorizatiile de care ai nevoie, felul in care pot fi asamblate si pasii pe care trebuie sa-i parcurgi pentru transformarea acestora intr-o casuta de vacanta sau intr-o resedinta permanenta.
Inainte de a aprofunda subiectul, cred ca ar trebui spus ca, pe piata, exista doua categorii de containere, dupa cum urmeaza: cele de 20′, cu lungimea de 6,058 m si inaltimea de 2,591 m si cele de 40′, cu lungimea de 12,192 si inaltimea de 2,900 m.
Desi au lungimi si inaltimi diferite, ambele tipuri de containere au latimea de 2,438 m. La un simplu calcul se poate afla ca cele mai mici au o suprafata totala de 14,76 metri patrati, iar cele mai mari dispun de o arie de aproape 30 metri patrati. Mai trebuie sa se tina cont si de faptul ca suprafata interioara se va micsora si mai mult, dupa aplicarea stratului termoizolator. Asa ca daca nu vrei sa te alegi cu o camaruta prea inghesuita si visezi la cel putin o garsoniera cu dormitor, baie si bucatarie, ar trebui sa…
Articol integral si imagini la:
http://www.casadex.ro/2015/05/constructia-unei-case-din-containere-tot-ce-trebuie-sa-stii/