Concert coral „Altensteiger Vokalensemble” la Bucureşti

Plakat Altensteiger 30 mai 2015 try 1Ansamblul vocal „Altensteiger Vokalensemble” din Germania oferă sâmbătă, 30 mai 2015 la ora 18.00, la Biserica Evanghelică din Bucureşti (Str. Luterană Nr. 2) un concert public cu muzică corală religioasă din cinci secole. Intrarea este liberă.

Corul a pregătit un program divers cu muzică sacră din diferite epoci, printre care se află lucrări de Gottfried August Homilius, Andreas Hammerschmidt, Edvard Grieg şi Felix Mendelssohn Bartholdy.

Cu concertul de la Bucureşti, ansamblul „Altensteiger Vokalensemble” îşi încheie seria de concerte susţinute în România la Braşov, Sighişoara, Sibiu precum şi la reşedinţa ambasadorului Germaniei, pentru oaspeţii special invitaţi. Ambasadorul Germaniei, domnul Werner Hans Lauk, a fost el însuşi membru al corului şi va cânta şi el în concertul de la Bucureşti.

Ansamblul „Altensteiger Vokalensemble” a fost înfiinţat în anul 1989 de către prof. dr. Thomas Breitling şi Joachim Voll iar din anul 2006 este condus de Wolfgang Weible. Ansamblul din nordul Pădurii Negre a fost denumit astfel după localitatea în care îşi desfăşoară activitatea muzicală, fiind alcătuit din 25 – 35 de foşti corişti ai „Christophorus-Kantorei Altensteig”. Datorită dimensiunii şi diversităţii repertoriului său, corul s-a bucurat de recunoaşterea internaţională în turneele de concerte din Europa, SUA, America de Sud, Emiratele Arabe Unite şi Hongkong.

Ambasada Germaniei la Bucureşti susţine concertul şi în special tinerii interpreţi ai ansamblului.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.