CM 2014: Olanda trece de Mexic dupa un meci electrizant, decis in ultimele minute, scor 2-1

OLA-MEX  Olanda a trecut de Mexic cu 2-1 in jocul din cadrul optimilor de finala ale Campionatului Mondial de fotbal din Brazilia, dupa un meci electrizant, Mexic conducand pana in minutul 88, europenii intorcand in cateva minute soarta acestei partide.
Dos Santos a marcat in minutul 48, in timp ce Olanda a egalat prin Sneijder in minutul 88, iar Huntelaar a punctat decisiv, prin penalti, in minutul 94.Prima parte a jocului dintre Olanda si Mexic ne-a aratat o trupa europeana care mai mult a dezamagit, fiind extrem de prudenta si parca fara nerv in fata mexicanilor, acuzand poate si caldura sufocanta de la Fortaleza. Mexicul a intrat bine in joc si a inceput, usor-usor, sa aiba si ocazii la poarta lui Cillessen.

Dos Santos, Herrera sau Peralta l-au evidentiat in cateva randuri pe Cillessen, care a trebuit sa stea mereu in priza. La mijlocul reprizei, Robben a cerut un penalti dupa o faza in care a fost bruscat in careu de fundasii mexicani, dar Proenca nu a acordat nimic.

Repriza intai s-a incheiat in nota de dominare mexicana, impresia generala fiind aceea ca trupa din America de Nord merita sa marcheze macar o data.

Mexicanii au marcat insa imediat dupa pauza, pe deplin meritat dupa aspectul primei parti. A fost un sut de la distanta excelent plasat de Giovanni Dos Santos, care l-a invins in sfarsit pe Cillessen, dupa alte sanse ratate in primele 45 de minute.

Olanda a acuzat din plin socul acestui gol, urmand cateva minute de dominare teritoriala a mexicanilor, care au tinut destul de mult de minge. Olanda si-a revenit, usor-usor, incepand sa aiba si ocazii la poarta lui Ochoa.

Cea mai mare i-a apartinut lui Vlaar, care din cativa metri, dupa un corner, a reluat in plin portar mexican, mingea ricosand din acesta in bara doar. Batavii au continuat sa insiste, a intrat si Memphis Depay, a intrat si Huntelaar, ultimul chiar in locul capitanului Van Persie, foarte sters in aceasta optime.

Egalarea avea totusi sa vina pentru olandezi, poate cand nimeni nu mai spera, in minutul 88. Dupa un corner in care Ochoa a iesit gresit, Huntelaar a reluat cu capul in spate pentru Sneijder, care a venit lansat din spate si a sutat violent, fara sperante pentru portarul mexican.

Dar cum nicio nenorocire nu vine niciodata singura, Mexicul a primit si lovitura decisiva in prelungiri. Atunci cand Robben a fost faultat in careu de Marquez, Olanda primea penalti, iar Huntelaar batea fara emotii aceasta lovitura, care avansa practic echipa sa in sferturile de finala.

Echipele de start:Olanda: Cillessen – De Vrij, Vlaar, Blind – Kuyt, Verhaegh, De Jong, Wijnaldum, Sneijder – Van Persie, Robben.

Selectioner: Louis Van Gaal.

Mexic: Ochoa – Rodriguez, Salcido, Marquez, Aguilar, Layun – Herrera, Moreno, Guardado, Dos Santos – Peralta.

Selectioner: Miguel Herrera.

Arbitru: Pedro Proenca (Portugalia).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.