CM 2014: Olanda, cu un pas în optimi, după 3-2 cu Australia

OLA-AUS Echipa Olandei a făcut un pas spre calificarea în optimile de finală ale Cupei Mondiale de fotbal din Brazilia (12 iunie – 13 iulie), miercuri, după ce a învins formația Australiei cu scorul de 3-2 (1-1), pe stadionul ”Beira-Rio” din Porto Alegre, într-un meci din Grupa B.

Olandezii s-au impus prin golurile marcate de Arjen Robben (20), Robin van Persie (58) și Memphis Depay (68), golurile australienilor fiind semnate de Tim Cahill (21), Mile Jedinak (54 — penalty), într-unul dintre cele mai frumoase meciuri de până acum ale turneului, care a consfințit, totuși, eliminarea formației de la Antipozi.

Australia, după 1-3 cu Chile, a început surprinzător de ofensiv și a dominat prima parte a meciului. Echipa de la Antipozi a avut și prima șansă notabilă (16), când șutul lui Bresciano a fost blocat de De Vrij.

Olanda, care a surclasat campioana mondială Spania în primul meci, cu 5-1, a înscris însă la primul său contraatac periculos, prin Arjen Robben, după o cursă de la mijlocul terenului: 0-1 (20).

Peste doar un minut ”Socceroos” a egalat, prin cel mai frumos gol al competiției din Brazilia până acum: o centrare lungă de pe partea dreaptă, a fost trimisă de Cahill cu un voleu senzațional sub transversala lui Cillessen, 1-1 (21).

Australienii au continuat să facă un joc excelent și Bresciano a ratat incredibil (31), la o minge întoarsă de Leckie. Davidson (32) a trecut și el pe lângă gol, însă a reluat slab și Cillessen a reținut.

Batavii au primit două lovituri în finalul primei reprize, când s-a accidentat Martins Indi și a trebuit schimbat, și în debutul celei secunde, când van Persie a primit cartonaș galben, al doilea în turneu, și va rata meciul cu Chile, ultimul din grupă. În aceeași situație se află și Cahill.

Deși ”portocala mecanică” a avut prima situație a părții secunde, prin șutul lui Sneijder (50), Australia a fost cea care a marcat, prin Mile Jedinak, în minutul 54, din penalty, după un henț comis în propriul care de Janmaat, la șutul noului intrat Bozanic: 2-1.

Meciul și-a păstrat nivelul ridicat de spectacol și ”Oranje” a egalat după doar patru minute, prin Robin van Persie, angajat excelent în careu de Depay: 2-2 (58).

După ce australienii au ratat o ocazie rarisimă (67), prin Oar și Cahill, Olanda a dat lovitura, cu un șut de la distanță, expediat de Memphis Depay, care l-a păcălit pe portarul Ryan: 2-3 (68). Depay a devenit cel mai tânăr marcator al Olandei în Cupa Mondială, la 20 de ani și 4 luni.

Olanda a avut ocazia să tranșeze soarta meciului, dar șutul lui De Jong a fost respins de Ryan (74). Lens a mai ratat și el o situație bună în prelungiri (90+1), dar meciul s-a încheiat cu victoria la limită a batavilor.

Robben și van Persie și-au făcut din nou datoria și s-au alăturat lui Thomas Mueller, cu câte trei goluri fiecare, în fruntea clasamentului golgheterilor.

Tot miercuri are loc și meciul Spania — Chile, la Rio de Janeiro (22,00, ora României). Ultimele partide din grupă vor avea loc pe 23 iunie, Australia — Spania, la Curitiba, și Olanda — Chile, la Sao Paulo, ambele de la ora 19,00, anunta agentia nationala de presa Agerpres.

Australia — Olanda 2-3 (1-1)
Au marcat: Tim Cahill (21), Mile Jedinak (54 — penalty), respectiv Arjen Robben (20), Robin van Persie (58), Memphis Depay (68).
Porto Alegre, stadion ”Beira-Rio”
Cupa Mondială 2014 — Grupa B

Au evoluat echipele:
Australia: 1. Mat Ryan — 19. Ryan McGowan, 22. Alex Wilkinson, 6. Matthew Spiranovic, 3. Jason Davidson — 15. Mile Jedinak (căpitan), 17. Matt McKay — 7. Mathew Leckie, 23. Mark Bresciano (13. Oliver Bozanic, 51), 11. Tommy Oar (9. Adam Taggart, 77) — 4. Tim Cahill (10. Ben Halloran, 69). Selecționer: Ange Postecoglou.

Rezerve neutilizate: 12. Mitchell Langerak, 18. Eugene Galekovic — 2. Ivan Franjic, 5. Mark Milligan, 8. Bailey Wright, 14. James Troisi, 16. James Holland, 20. Dario Vidosic, 21. Massimo Luongo.

Olanda: 1. Jasper Cillessen — 2. Ron Vlaar, 3. Stefan de Vrij, 4. Bruno Martins Indi (21. Memphis Depay, 45+1) — 7. Daryl Janmaat, 8. Jonathan de Guzman (20. Georginio Wijnaldum, 78), 6. Nigel de Jong, 5. Daley Blind — 10. Wesley Sneijder — 9. Robin van Persie (căpitan; 17. Jeremain Lens, 87), 11. Arjen Robben. Selecționer: Louis van Gaal.

Rezerve neutilizate: 22. Michel Vorm, 23. Tim Krul — 12. Paul Verhaegh, 13. Joel Veltman, 14. Terence Kongolo, 15. Dirk Kuyt, 16. Jordy Clasie, 18. Leroy Fer, 19. Klaas-Jan Huntelaar.

Arbitru: Djamel Haimoudi (Algeria); arbitri asistenți: Redouane Achik (Maroc), Abdelhak Etchiali (Algeria); arbitru de rezervă: Bakary Gassama (Gambia)
Cartonașe galbene: Cahill (43), van Persie (47).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.