CM 2014: Franța s-a calificat greu în sferturi, după 2-0 cu Nigeria

FRA-NIG Echipa Franței s-a calificat cu destulă dificultate în sferturile de finală ale Cupei Mondiale de fotbal din Brazilia (12 iunie – 13 iulie), luni, după ce a învins cu scorul de 2-0 (0-0) formația Nigeriei, pe ”Estadio Nacional Mane Garrincha” din Brasilia.

Campioana mondială din 198 a făcut poate cel mai slab meci din Brazilia, dar a avut un ultim sfert de oră bun și a profitat de erorile africanilor, marcând prin Paul Pogba (79) și Joseph Yobo (90+2, autogol).

În mod surprinzător, Nigeria a fost vioara întâi în prima repriză a meciului de la Brasilia, dar ”Super Vulturii” nu și-au creat cine știe ce ocazii clare de gol. A fost, însă, o lovitură liberă executată de Emenike (17), peste poartă, de la circa 20 de metri, după care același jucător a trimis balonul în plasă (19), la centrarea lui Musa, însă golul a fost anulat pentru ofsaid.

”Les Bleus” au ieșit mai mult la joc și au ratat cea mai mare ocazie a primei părți, prin Pogba, care a reluat din voleu centrarea lui Valbuena, dar Enyeama a respins în corner (22). Debuchy a irosit și el o bună oportunitate, în minutul 40, servit de același Valbuena, dar a șutat imprecis din poziție bună.

Campioana Africii a mai avut un șut al lui Odemwingie (30), în blocajul lui Varane, dar cea mai bună situație a avut-o activul Emenike (44), cu un șut din unghi, respins de Lloris.

Nici după pauză francezii nu au dat semne de revenire, Benzema a fost total absent, Giroud a fost mereu în contratimp, singurul care s-a remarcat din compartimentul ofensiv fiind Valbuena. Francezii au fost iertați și de un cartonaș roșu, Matuidi primind doar galben la o intervenție asupra lui Onazi (54), care nu a mai putut continua.

Nigeria a avut prima ocazie clară din a doua repriză, Lloris fiind nevoit să respingă șutul expediat din afara careului de către Odemwingie (64).

Franța a reușit cea mai frumoasă fază a sa în minutul 70, când Benzema a combinat cu Griezmann, a rămas singur cu portarul, Enyeama a reușit să blocheze mingea, dar Moses a fost cel care a respins de pe linia porții. Echipa lui Deschamps a părut că se descătușează după intrarea lui Griezmann și a ratat ocazii mari în minutul 77, când șutul lui Benzema a fost respins din fața porții de Omeruo, după care Cabaye a luat la țintă bara transversală. Apoi, Enyeama a salvat golul în minutul 79, la lovitura de cap a lui Benzema. Golul a venit parcă logic, la faza următoare, când Enyeama a ieșit greșit la cornerul lui Valbuena, iar Pogba a sancționată această eroare cu o lovitură de cap bine palsată: 1-0 (79).

Griezmann, omul care a dinamizat jocul Franței, a fost aproape de a închide conturile (84), pe contraatac, dar Enyeama a respins în corner. În cele din urmă atacantul lui Real Sociedad a tranșat disputat în prelungiri, deviind balonul centrat de Valbuena, iar mingea a intrat în plasă din Yobo: 2-0 (90+2).

Valoarea și experiența Franței și-a spus cuvântul în acest meci, în fața unei entuziaste formații nigeriene. În sferturi, Franța va înfrunta câștigătoarea dintre Germania și Algeria.

Franța — Nigeria 2-0 (0-0)

Au marcat: Paul Pogba (79), Joseph Yobo (90+2, autogol).

Brasilia, ”Estadio Nacional Mane Garrincha”: 67.882 spectatori

Cupa Mondială 2014 — optimi de finală

Au evoluat echipele:
Franța: 1. Hugo Lloris (căpitan) — 2. Mathieu Debuchy, 4. Raphael Varane, 21. Laurent Koscielny, 3. Patrice Evra — 6. Yohan Cabaye — 19. Paul Pogba, 14. Blaise Matuidi — 8. Mathieu Valbuena (18. Moussa Sissoko, 90+3), 9. Olivier Giroud (11. Antoine Griezmann, 62), 10. Karim Benzema. Selecționer: Didier Deschamps.

Rezultate neutilizate: 16. Stephane Ruffier, 23. Mickael Landreau — 5. Mamadou Sakho, 7. Remy Cabella, 12. Rio Mavuba, 13. Eliaquim Mangala, 15. Bacary Sagna, 17. Lucas Digne, 20. Loic Remy, 22. Morgan Schneiderlin.

Nigeria: 1. Vincent Enyeama — 5. Efe Ambrose, 2. Joseph Yobo (căpitan), 13. Juwon Oshaniwa, 22. Kenneth Omeruo — 17. Ogenyi Onazi (4. Ruben Gabriel, 59), 10. John Obi Mikel — 11. Victor Moses (19. Uche Nwofor, 89), 8. Peter Odemwingie, 7. Ahmed Musa — 9. Emmanuel Emenike. Selecționer: Stephen Keshi.

Rezerve neutilizate: 16. Austine Ejide, 21. Chigozie Agbim — 3. Ejike Uzoenyi, 6. Azubuike Egwuekwe, 12. Kunde Odunlami, 14. Godfrey Oboabona, 15. Ramon Azeez, 20. Michael Uchebo, 23. Shola Ameobi.

Arbitru: Mark Geiger; arbitri asistenți: Mark Sean Hurd (ambii din SUA), Joe Fletcher (Canada); arbitru de rezervă: Alireza Faghani (Iran)
Cartonaș galben: Matuidi (54), scrie Agerpres.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.