CM 2014: Franța câștigă Grupa E, după 0-0 cu Ecuador. Elvetia trece in optimi, dupa 3-0 cu Honduras

FRA-ECU Echipa Franței a câștigat Grupa E a Cupei Mondiale de fotbal din Brazilia (12 iunie – 13 iulie), după ce a remizat cu Ecuadorul, 0-0, miercuri, pe stadionul ”Maracana” din Rio de Janeiro.

Franța, care a fost împiedicată de portarul Alexander Dominguez să învingă formația sud-americană, va juca în optimile de finală cu Nigeria, echipă clasată pe locul secund în Grupa F.

Deschamps a operat nu mai puțin de șase schimbări în formula de start față de meciul cu Elveția, intrând Sagna, Koscielny, Digne, Schneiderlin, Sissoko și Griezmann. Chiar și în aceste condiții ”Les Bleus” au jucat bine în fața unei echipe a Ecuadorului obligată de rezultatul din celălalt meci să câștige. Francezii au avut o posesie mai bună decât sud-americanii, dar cele două formații și-au împărțit ocaziile.

Prima situație mai bună a francezilor a venit în minutul 27, când Benzema a trecut pe sub mingea centrată de Sagna. Ecuadorienii au răspuns printr-o pătrundere a lui Arroyo (33), încheiată cu șut în brațele lui Lloris.

Pogba a avut cea mai bună ocazie a echipei din Hexagon (38), dar Dominguez a respins de sub transversală lovitura sa de cap.

La poarta cealaltă, golgheterul Enner Valencia i-a dat emoții lui 41, care a respins în cele din urmă mingea trimisă cu capul de ecuadorian.

Benzema a semnat ultima fază a reprizei, cu un șut în brațele lui Dominguez (44).

Franța a început în forță partea a doua a meciului, Sagna a centrat în careu (47), Griezmann a reluat spre poartă, iar Dominguez a respins în bară, salvând golul. Situația sud-americanilor s-a îngreunat brusc în minutul 50, când Antonio Valencia, jucătorul lui Manchester United, a fost eliminat după o intrare brutală la Digne.

Chiar și în aceste condiții, Ecuadorul a beneficiat de o mare șansă de gol, pe un contraatac supranumeric, dar Noboa a tras pe lângă poartă (54).

Cu trecerea timpului, Franța a început să-și impună dominarea și ocaziile au apărut să se înșire una după alta. Noboa s-a interpus la șutul lui Pogba (58), Dominguez a apărat mingea expediată de Matuidi (62), iar același Noboa a deviat în corner șutul lui Benzema (65). Pogba a ratat ținta (73) și nici Benzema nu a reușit să-l învingă pe Benzema (78).

Nu a lipsit mult ca sud-americanii să deschidă scorul în zece oameni, dar Lloris s-a opus la șutul lui Ibarra (82).

Dominguez și-a confirmat poziția de om al meciului prin intervenția la șuturile lui Benzema (84) și Remy (87) sau lovitura de cap a lui Giroud (90+1).

Ecuadorul a ratat calificarea în optimile de finală, dar a făcut un meci foarte bun contra Franței și poate situația ar fi fost alta dacă nu ar fi jucat aproape o repriză în zece oameni.

Ecuador — Franța 0-0
Rio de Janeiro, stadion ”Maracana”: 73.749 spectatori
Cupa Mondială 2014 — Grupa E

Au evoluat echipele:
Ecuador: 22. Alexander Dominguez — 4. Juan Carlos Paredes, 2. Jorge Guagua, 3. Frickson Erazo, 10. Walter Ayovi — 16. Antonio Valencia,
14. Oswaldo Minda, 6. Cristian Noboa (11. Felipe Caicedo, 89), 7. Jefferson Montero (5. Renato Ibarra, 63) — 15. Michael Arroyo (căpitan; 21. Gabriel Achilier, 82), 13. Enner Valencia. Selecționer: Reinaldo Rueda.
Rezerve neutilizate: 1. Maximo Banguera, 12. Adrian Bone — 8. Edison Mendez, 9. Joao Rojas, 17. Jaime Ayovi, 18. Oscar Bagui, 19. Luis Fernando Saritama, 20. Fidel Martinez, 23. Carlos Gruezo.

Franța: 1. Hugo Lloris (căpitan) — 15. Bacary Sagna, 21. Laurent Koscielny, 5. Mamadou Sakho (4. Raphael Varane, 61), 17. Lucas Digne — 19. Paul Pogba, 22. Morgan Schneiderlin, 14. Blaise Matuidi (9. Olivier Giroud, 67) — 18. Moussa Sissoko, 10. Karim Benzema, 11. Antoine Griezmann (20. Loic Remy, 79). Selecționer: Didier Deschamps.
Rezerve neutilizate: 16. Stephane Ruffier, 23. Mickael Landreau — 2. Mathieu Debuchy, 3. Patrice Evra, 7. Remy Cabella, 8. Mathieu Valbuena, 12. Rio Mavuba, 13. Eliaquim Mangala.

Arbitru: Noumandiez Doue; arbitri asistenți: Songuifolo Yeo (ambii din Cote d’Ivoire), Jean Claude Birumushahu (Burundi); arbitru de rezervă: Bjorn Kuipers (Olanda)
Cartonaș galben: Erazo (83).
Cartonaș roșu: A. Valencia (50), scrie Agerpres.

In celalalt meci, Elvetia a trecut usor de Honduras, scor 3-0.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.