CM 2014: Cote d’Ivoire – Japonia 2-1. Intorcere spectaculoasa de scor pentru ivorieni

COTE-JAPO Cote d’Ivoire a învins Japonia cu scorul de 2-1 (0-1), sâmbătă, la Recife, pe Arena Pernambuco, în Grupa C a Cupei Mondiale de fotbal din Brazilia (12 iunie – 13 iulie).

Japonia a deschis scorul prin Keisuke Honda (16), dar ivorienii au revenit în repriza secundă și au punctat de două ori în decurs de trei minute, prin Wilfried Bony (64) și Gervinho (66), obținând o victorie meritată.

Ivorienii au avut prima ocazie de gol a partidei, prin Bony (6), care a tras la colțul scurt, dar mingea a fost deviată în corner.

Africanii au controlat jocul, dar un moment de neatenție în apărare a fost taxat de japonezi, care au deschis scorul: Honda a primit mingea după un corner, a pătruns în careu și a tras la colțul scurt, fără speranțe pentru Barry, 0-1 (16).

”Elefanții” au acuzat șocul și niponii și-au creat și alte ocazii notabile, precum șutul fundașului Uchida (21), respins de portarul Barry, care câteva secunde mai târziu s-a remarcat și la mingea trimisă cu boltă de Honda și a scos de sub transversală.

Cote d’Ivoire a revenit la cârma jocului cu trecerea timpului și a atacat neîncetat poarta lui Kawashima, dar africanii au ratat ocazie după ocazie. Boka a executat pe lângă poartă o lovitură liberă (31), Gervinho (34) a fost blocat de Yoshida în careu, același Boka a tras de la distanță, dar Kawashima a respins (35), Gervinho a fost blocat (39), iar Bony a reluat peste poartă, Kalou (43) a trimis imprecis cu capul, iar Kawashima a fost la post și la șutul-centrare al lui Boka (45).

Ocaziile au continuat să apară la poarta lui Kawashima și după pauză, Bony nereușind o lovitură de cap din poziție favorabilă (48). ”Samuraii albaștri” au răspuns prin șutul lui Hasebe (50), care s-a dus alături.

Intrarea ”veteranului” Drogba a mai animat lucrurile în atacul ivorienilor, care au restabilit egalitatea în minutul 64, prin Bony, care a trimis mingea la colțul lung, cu capul, din centrarea lui Aurier: 1-1. Peste două minute, ”Elefanții” au preluat conducerea, din nou după centrarea lui Aurier, de data aceasta Gervinho a trimis mingea la colțul scurt cu capul (68), printre brațele portarului: 2-1.

Asiaticii nu au reușit să reacționeze după aceste două goluri primite și tot africanii au avut ocazii clare de gol. Drogba a tras bine din lovitură liberă (82), însă Kawashima a respins. Tot Drogba s-a aflat în poziție de finalizare, dar șutul său a fost deviat de Morishige (85). Kawashima a intervenit foarte bine și șutul din unghi al lui Kalou (89), iar meciul s-a încheiat cu accidentarea lui Didier Ya Konan, introdus pe teren de puțin timp.

La ivorieni a intrat și Constant Djakpa, fostul fundaș al echipei Pandurii Tg. Jiu. În schimb, Ousmane Viera, care a jucat și el la gorjeni (dar și la Internațional Curtea de Argeș), a rămas pe banca de rezerve.

În celălalt meci al grupei, Columbia a învins Grecia la scor de forfait, 3-0.

Următoarele meciuri din Grupa C vor avea loc pe 19 iunie: Columbia — Cote d’Ivoire, la Brasilia (19,00, ora României), și Japonia — Grecia, la Natal (vineri 20 iunie, în România, ora 01,00).

Cote d’Ivoire — Japonia 2-1 (0-1)

Au marcat: Wilfried Bony (64), Gervinho (66), respectiv Keisuke Honda (16).

Recife, Arena Pernambuco

Cupa Mondială 2014 — Grupa C

Au evoluat echipele:

Cote d’Ivoire: 1. Boubacar Barry — 17. Serge Aurier, 5. Didier Zokora, 22. Souleymane Bamba, 3. Arthur Boka (18. Constant Djakpa, 75) — 9. Cheick Tiote, 20. Serey Die (11. Didier Drogba, 62) — 19. Yaya Toure (căpitan) — 8. Salomon Kalou, 12. Wilfried Bony (13. Didier Ya Konan, 78), 10. Gervinho. Selecționer: Sabri Lamouchi.

Rezerve neutilizate: 16. Sylvain Gbohouo, 23. Sayouba Mande — 2. Ousmane Viera Diarrassouba, 4. Kolo Toure, 6. Mathis Bolly, 7. Jean-Daniel Akpa Akpro, 14. Ismael Diomande, 15. Max Gradel, 21. Giovanni Sio.

Japonia: 1. Eiji Kawashima — 2. Atsuto Uchida, 22. Maya Yoshida, 6. Masato Morishige, 5. Yuto Nagatomo — 16. Hotaru Yamaguchi, 17. Makoto Hasebe (căpitan; 7. Yasuhito Endo, 54) — 9. Shinji Okazaki, 4. Keisuke Honda, 10. Shinji Kagawa (11. Yoichiro Kakitani, 86) — 18. Yuya Osako (13. Yoshito Okubo, 67). Selecționer: Alberto Zaccheroni.

Rezerve neutilizate: 12. Shusaku Nishikawa, 23. Shuichi Gonda — 3. Gotoku Sakai, 8. Hiroshi Kiyotake, 14. Toshihiro Aoyama, 15. Yasuyuki Konno, 19. Masahiko Inoha, 20. Manabu Saito, 21. Hiroki Sakai.

Arbitru: Enrique Osses; arbitri asistenți: Carlos Astroza, Sergio Roman (toți din Chile); arbitru de rezervă: Neant Alioum (Camerun), anunta agentia de presa Agerpres.

Cartonașe galbene: Yoshida (23), Bamba (54), Zokora (58), Morishige (64).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.